Панатинаикос се ознојио, али освојио 19. куп!

У финалу савладан ПАОК – 79:73.

Кошарка 17.02.2019 | 22:05
Панатинаикос се ознојио, али освојио 19. куп!
Овакав расплет могао је да се наслути после четвртфиналног меча, када је Олимпијакос одлучио да напусти поприште битке изиритиран судијским одлукама и победу препусти вечитом ривалу Панатинаикосу.

Такав зицер Зелени из Атине нису могли да пропусте. И данашње финала против солунског ПАОК-а било је само ствар режије. Мада је евролигаш из Атине морао добрано да се помучи како би стигао до већ уписаног тријумфа. На крају је било 79:73.

ПАОК је стигао брзо до 15 поена предности. Међутим екипа за коју игра Миленко Томић није се предавала. Ослањајући се за шут за три поена ПАОК је почео да топи предност ривала.

У једном тренутку ПАОК је стигао до предности. Вероватно су навијачи великог солунског клуба помислили да ће после две деценије поста кошаркашка секција коначно освојити куп.

Ништа од тога. У финишу, када се ломило, Панатинаикос је искористио евролигашки потенцијал. Ленгфорд је спустио мушицу, док је Калатес разиграо комплетан тим.

Управо је Калатес заједно са Кликпатриком био најефикаснији у победничком тиму. Обојица су постигли по 19 поена. Ленгфорд је постигао 17, а Гист је додао 14.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар