Прослава без веће еуфорије

У Приштини је данас обиљежена 11-та годишњица такозване државности, на улицама Приштине су се готово у истом обиму могле видјети албанске и косовске заставе, али су ове године за разлику од неких ранијих сличних прилика америчке готово изостале.

Србија 17.02.2019 | 18:13
Прослава без веће еуфорије
Косовске заставе су биле постављене дуж шеталишта од Трга Мајке Терезе до Трга Ибрахима Ругове којим су продефиловале Косовске снаге безбједности, а које већ у Приштини називају косовском војском.

Дефиле припадника КБС пратили су грађани, албански премијер Еди Рама, шеф македонског парламента Таљат Дзафери, припадници приштинских институција, посланици и чланови дипломатског кора.

Трансформацију КБС-а у војску, која би по оцјени стручњака могла да потраје деценију, Приштина, како је и сам косовски предсједник Хашим Тачи рекао на обраћању током церемоније, Приштина сматра својим највећим успјехом.

Игнорисала се чињеница да је Приштина данас у лошијој позицији него раније.

На улицама Приштине, јавља Тањугов извјештач, мало помпе, али није било претјеране еуфорије што се може приписати изневјереним очекивањима којима се Албанци надају већ 11 година, а међу њима је пријем у све међународне институције, визна либерализација, бољи економски положај.

На шеталишту су се могле купити капе УЧК, заставе Албаније, Косова и САД, балони у бојама тих застава, а из околних кафића се уочи званичне шетње КБС и обраћања Хашима Тација чула традиционална музика.

Скуп је обезбјеђивала косовска полиција.

Ван главног шеталишта живот се одвијао нормално без икаквих назнака да се данас обиљежава за њих највећи "празник".

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нострадамус

17.02.2019 17:30

Опаметио се народ кад је видио да Косово припада само неким пар појединаца,а да њима никада није ни припадало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зипа

18.02.2019 09:08

Косово напуштају Албанци који нису у послу са дрогом. Одлазе за бољим животом у развијене државе јер је сиромаштво неиздрживо.

ОДГОВОРИТЕ