БЛ: Јовић гријао клупу у новом ремију Ајнтрахта!

Најбољи стријелац Бундеслиге Лука Јовић играо је само посљедњих шест минута у новом ремију тима из Франкфурта против Борусије Менхенгладбах (1:1).  Касно Јовић на Валдштадион стиже, Ајнтрахт пропустио воз за Лигу шампиона! Закаријин гол за реми и задовољство Борусије из Менхенгладбаха - 1:1.

Фудбал 17.02.2019 | 18:50
БЛ: Јовић гријао клупу у новом ремију Ајнтрахта!
Ајнтрахт је пропустио велику шансу да ухвати корак у трци за четврто место испустивши победу на свом терену против трећепласиране Борусије из Менхенгладбаха.

На ивици пораза био је гостујући тим све до 82. минута, али је швајцараски репрезентативац Денис Закаријасјајним индивидуалним потезом матирао данас одличног голмана домаћих Кевина Трапа и донео срећан бод Ждрепцима (1:1).

Домаћини, чији је тренер Ади Хутер из стартне поставе изоставио водећег голгетера Бундеслиге Луку Јовића, повели су срећно у надокнади првог полувремена када је после ударца Де Гузмана лопта дошла до дефанзивца Данија Да Косте, а десни бек је из близине прикуцао уз мрежу за екстазу на чувеном Валдштадиону.   

Иако је дуго држао предност, тим из Франкфурта није доминирао. Занимљива борба водила се на средини терена, а Борусија из Менхенгладбаха је озбиљно претила из контри преко брзих Азара, Хермана и Штиндла. Најбољу прилику пре изједначења имао је леви бек Оскар Вент, али је данас маестрални голман Трап скоро све одбранио.

Ништа није могао чувар мреже Пари Сен Жермена у већ споменутом 82. минуту, када је Закарија све сам одрадио и обрадовао тренера Хекинга и навијаче и поставио можда и најреалнији резултат. Тек после овог гола тренер Ајнтрахта Хутер је одлучио да убаци у игру Луку Јовића, али млади голгетер није имао прилику да се покаже, а камоли упише у стрелце.

Вероватно је желео Аустријанац да га одмори за четвртак и реванш Лиге Европе са Шахтјором, али жал за изгубљена два бода остаје.

Мијат Гаћиновић одиграо је читав меч за Ајнтрахт сасвим добро, као и Филип Костић који је имао два добра покушаја и мало је фалило да се и он упише у стрелце. Тада би резултат по домаће вероватно био повољнији. Опет, реми и по бод сваком је можда најпоштенији исход. 

Ајнтрахт није тријумфом одговорио на побједе директних ривала у трци за Европом!

"Орлови" из Франкфурта, за које су од старта наступили српски репрезентативци Филип Костић и Мијат Гаћиновић, а први стријелац Бундеслиге са 14 голова Лука Јовић ушао с клупе тек у финишу, наставио је серију неријешених резултата.

Послије Вердера, Борусије Дортмунд и РБ Лајпцига, бод је освојио и против Борусије из Менхенгладбаха.

АЈНТРАХТ - БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ 1:1 (1:0)

Традиционално, Ајнтрахт је увијек волио да игра против Борусије из Менхенгладбаха и само је још против Вердера остварио већи број побједа у Бундеслиги (35), али у недјељу у 22. колу су се већи дио сусрета бранили што је на крају резултирало новим "егалом", седмим ове сезоне.

Изабраници Адија Хитера нису демонстрирали неку посебно добру партију на "Комерцбанк-Арени" с обзиром да су већим дијелом утакмице били у подређеном положају, али су ипак први повели у другом минуту надокнаде првог полувремена.

Џонатан Де Гузман је одапео пројектил искоса са двадесетак метара, Дени Да Коста је нехотице "одбранио" тај шут, али се и сјајно снашао и послао лопту у малу мрежу Јана Зомера - 1:0.

Гости су сигнализирали да је дефанзивац Ајнтрахта био у офсајду, али судија Денис Ајтекин је показао на центар и признао гол, што је потврдио и поновљени снимак јер Да Коста није био у недозвољеној позицији.

Занимљиво, био је то 41. гол ове сезоне за Ајнтрахт, који је посљедњи пут на 22 меча успио толико погодака да постигне у сезони 1991/92.

"Колтови" су у наставку поново имали више од игре, креирали и промашивали прилике, да би Денис Закарија у 82. минуту на асистенцију Томаса Штробла погодио за изједначење и четврти реми ове сезоне у шампионату Њемачке - 1:1.

БУНДЕСЛИГА - 22. КОЛО:

Франкфурт - Б. Менхенгладбах 1:1 (1:0)
/Да Коста 45+2 - Закарија 82/

Леверкузен - Дизелдорф 18.00

Играно у суботу

Хофенхајм - Хановер 3:0 (2:0)
/Жоелинтон 4, Белфодил 14, Демирбај 80/

Шалке - Фрајбург 0:0

Штутгарт - Лајпциг 1:3 (1:1)
/Зубер пен. 16 - Поулсен 6, 74, Сабицер 68/

Волфсбург - Мајнц 3:0 (1:0)
/Арнолд 4, Вегхорст пен. 69, Кнохе 76/

Херта - Вердер 1:1 (1:0)
/Селке 25 - Пизаро 90+6/

у понедјељак

Нирнберг - Б. Дортмунд 20.30

одиграно у петак

Аугзбург - Бајерн 2:3 (2:2)
/Горецка аг. 1, Ји 21 - Коман 17, 45+3, Алаба 53/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд (-1) 50, Бајерн Михнен 48, Борусија Менхенгладбах 43, РБ Лајпциг 41, Волфсбург 35, Ајнтрахт 34, Хофенхајм 33, Бајер Леверкузен (-1) 33, Херта 32,Вердер 31, Мајнц 27, Фортуна (-1) 25, Фрајбург 24, Шалке 23, Аугзбург 18, Штутгарт 15, Хановер 14, Нирнберг (-1) 12.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар