Видео: Харис добио Карија, Диало је супермен!

Херис надиграо Карија за епитет најбољег шутера Ол-стара! Кошаркаш Бруклин Нетса, Џо Херис, победио је на такмичењу у брзом шутирању тројки на НБА Ол-стару 2019. године.  Другог дана Ол-стара у НБА одржано такмичење у вештинама, брзом шутирању тројки и закуцавањима. Џо Харис победио Стефа Карија, а Хамиду Диало из Оклахоме победник у закуцавању.

Кошарка 17.02.2019 | 15:45
Видео: Харис добио Карија, Диало је супермен!
Херис је потврдио оно што причају многи, а то је да је један од најбољих шутера данашњице.

Херис је у првој рунди постигао 25 поена, те заузео треће место, да би у финалу са 26 поена био испред Бадија Хилда и Стефа Карија и заслужено освојио награду.

Овај 27-годишњак игра најбољу сезону у каријеру у "мрежицама" и просечно бележи 13,9 поена, уз шут из игре од 50 одсто (47 одсто за три). 

НБА Ол-стар викенд настављен је прошле ноћи, када су се кошаркаши такмичили у неколико дисциплина -од спретности (вештинама), преко шутирања тројки, до закуцавања.

Друге вечери на паркету дворане у Шарлоту се појавио и Никола Јокић, који ће такође наступити и на централном догађају у недељу касно увече.

Ас Денвера се у првој рунди опробао са Николом Вучевићем и био је бољи, пре свега захваљујући прецизном шуту за три поена. Али, крај је уследио када се намерио на Џејмса Тејтума. Никола се концентрисао да што боље шутира, јер у трчању није могао да парира играчу Бостон Селтикса. Међутим, тактика која му је против Црногорца донела успех у другом колу није, тако да је Татум заслужено прошао у наредни круг.



У овој дисциплини учествовао је и Лука Дончић. Словенац је такође био успешан у првој рунди, али не и у другој. Пошто је избацио Кајла Кузму, Тре Јанг га је послао на "хлађење".

У финалу је Јанг био бржи, али је победу Татуму донео шут са половине терена!



Спектакуларно је било и брзо шутирање тројки, где је улога фаворита припала Стефу Карију, али је ас Голден Стејта није оправдао. Он је у финалу поражен од играча Бруклин Нетса Џоа Хариса. После нанизаних 26 поена Хариса, пред Каријем је био велики изазов, којем није успео да одговори, већ је стао на 24, тако да је титула отишла у Њујорк.



Највећу пажњу привукло је такмичење у закуцавању и појављивање Шекил О'Нила на паркету. Овај пут је легендарни центар послужио као реквизит феноменалном Хамиду Диалоу. Победник је прескочио Шека, закуцао лопту у обруч и у стилу Супермена поцепао дрес и истакао идентичан знак суперхероја.

Извор: Мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар