ИТА: Пјонтек опет јунак Милана!

Четири утакмице, шест голова - Милан блиста, Пјонтек решета! Аталанта пала у Бергаму после преокрета Росонера - 1:3.  Захваљујући новој сјајној партији Кшиштофа Пјонтека, Милан је направио преокрет против Аталанте (1:3) и учврстио се на четвртој позицији на табели Серије А.

Фудбал 16.02.2019 | 22:55
ИТА: Пјонтек опет јунак Милана!
Милан није довео обичног нападача, довео је играча који немилосрдно решета противничке мреже. Феноменални Кшиштоф Пјонтек био је двоструки стрелац за Росонере у Бергаму и један од најзаслужнијих за велики преокрет Росонера на Атлети Азурију - 3:1 (1:1).

Екипа Ђенара Гатуза је са великом дозом самопоуздања, које просто кључа на све стране, дошла до ситуације да је у стању да се враћа у живот након свакаквих потешкоћа које могу да је задесе у току једне утакмице. Паклено је тешко било и у Бергаму, где је домаћин водио голом Фрулера и држао све под својом контролом, али га је онда као гром из ведра неба ударио Пјонтеков гол. Пољак је фантастично реаговао на центаршут Рикадра Родригеза и оставио Беришу у мат позицији.

Тај гол је био кључан на овом мечу, Милан је са још већим надахнућем ушао у друго полувреме, а већ у 55. минуту Чалханоглу је поцепао мрежу пројектилом са ивице казненог простора. Турчин дефинитивно показује да је ушао у праву форму, шест минута касније је одлично центрирао из корнера, а Пјонтек је у жестоком налету разнео своје чуваре и главом закуцао лопту у противничку мрежу.

Росонери су тако у окршају са директним конкурентом у борби за четврто место отишли на значајна четири бода удаљености, па ће екипи Ђан Пјера Вентуре сада бити далеко теже да се поново укључе у равноправну битку за пласман у Лигу шампиона. Елитно такмичење је широм отворила врата овој екипи Ђенара Гатуза.

Фантастични Пјонтек је стигао до бројке од шест постигнутих голова на четири утакмице у дресу Росонера и тако постао први играч, након Марија Балотелија из 2013. године, који је успео да постигне голове на три везана првенствене утакмице по доласку у клуб. Пољак је наставио потеру са Кристијаном Роналдом на врху листе стрелаца и стигао до цифре од 17 постигнутих голова.

Кшиштоф Пјонтек је прије 20-ак дана стигао из Ђенове за суму од тридесетак милиона евра и већ је показао да вриједи тих пара и да ће бити страшно појачање Милана!

Двадесеттрогодишњи Пољак је практично сам креирао преокрет у Бергаму и са два постигнута поготка био најзаслужнији за освојена сва три бода гостију са "Сан Сира", који су прекинули серију Аталанте и нанијели јој први пораз послије осам утакмица у свим такмичењима.

АТАЛАНТА - МИЛАН 1:3 (1:1)

Директна борба претендената за четврто мјесто које води у Лигу шампиона у Бергаму припала је "росонерима" иако је Аталанта водила од 33. минута поготком Рема Фројлера.

Сјајно је хрватски репрезентативац Јосип Иличић "заломио" одбрану Милана по десној страни и упутио повратну лопту, а Швајцарац уз малу помоћ стативе довео домаће у вођство - 1:0.

Међутим, прије самог одласка на одмор, пољски нападач демонстрирао је раскош свог голгетерског талента - сјајно је у другом минуту надокнаде првог дијела петом спровео лопту до мреже Етрита Бериша након центаршута Рикарда Родригеза - 1:1.

Почетком наставка, прецизније у 55. минуту, за потпуни преокрет постарао се "бомбом" и првенцем ове сезоне Хакан Чалханоглу- 1:2, да би пет минута касније, Пјонтек на асистенцију Турчина практично осигурао побједу Милану - 1:3.

Био је то Пољаков четврти гол на трећем узастопном мечу, што је посљедњи пут пошло за ногом једном играчу Милана прије шест година. У питању је несташни Марио Балотели.

Пјонтек је у првом дијелу сезоне у Ђенови такође био бриљантан постигавши 19 голова из 21 наступа у свим такмичењима, а тренутно је други стријелац Серије А са 17 погодака, два мање од Кристијана Роналда.

Прескочио је Колумбијца Дувана Запату из Аталанте, који се у суботу увече није готово ни видио на стадиону "Атлети Ди Азури" у Бергаму.

СЕРИЈА А - 24. КОЛО:

Каљари - Парма 2:1 (0:1)
/Паволети 65, 85 - Куцка 40/

Аталанта - Милан 1:3 (1:1)
/Фројлер 33 - Пјонтек 45+2, 60, Чалханоглу 55/

у недјељу

СПАЛ - Фиорентина 12.30
Емполи - Сасуоло 15.00
Ђенова - Лацио
Удинезе - Кјево
Интер - Сампдорија 18.00
Наполи - Торино 20.30

у понедјељак

Рома - Болоња 20.30

Играно у петак:

Јувентус - Фрозиноне 3:0 (2:0)
/Дибала 6, Бонући 17, Роналдо 63/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 66, Наполи 52, Интер 43, Милан (+1) 42, Аталанта (+1) 38, Рома 38, Лацио 38, , Торино 34, Сампдорија 33, Фиорентина 32, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 25, СПАЛ 22, Каљари 21, Удинезе 19, Болоња 18, Емполи 18, Фрозиноне (+1) 16, Кјево* 9.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар