Јокић о свему: Волим свој надимак, а не волим мобилне!

Српски центар говорио је уочи Ол стара о различитим темама, које нису директно у вези са спортом.

Кошарка 17.02.2019 | 14:15
Јокић о свему: Волим свој надимак, а не волим мобилне!
Никола Јокић је Ол стар!

Србија ће први пут од Предрага Стојаковића имати учесника највеће ревијалне утакмице на свету, у којој наступа 24 (у овом случају, 26) најбољих кошакаша данашњице.

Уочи наступа на фешти у Шарлоту, Јокић је прошао уобичајених пола сата разговора са новинарима. Пред бројним камерама и диктафонима говорио је и о темама о којима не говори сваки дан.

На пример, коју музику слуша пре утакмице?

"Слушам једног српског певача. Није то ништа брзо, ништа узбуђујуће. 'Цхилл моде'", рекао је Јокић.

Открио је и који му је омиљени надимак и ко му је "кумовао".

"Џоукер ("Јокер") ми је омиљени. Волим јер је једноставан. Мајк Милер га је смислио, јер је био уз мене све време, од мог првог дана овде. Није могао да изговори моје презиме и рекао ми је да сам 'Јокер'. Увек је уз мене и даље, и даље разговарамо и рекао са му да његово име никад неће бити заборављено у НБА лиги", сетио се Сомборац свог некадашњег саиграча, сада пензионисаног НБА играча.

На питање шта НЕ воли у свом послу, није дуго смишљао одговор.

"Не волим што не могу да изађем, а да ме не сликају. Мрзим човека који је измислио камере и мобилне телефоне, али добро је јер људи почну да те препознају, да ти одају поштовање".

Један од новинара питао га је и за познанство и сарадњу са менаџером Миодрагом Ражнатовићем.

"Видео је да у два узастопна кола да имам добре (статистичке) бројке и рекао је да морају да ме потпишу. Послао је човека да ме покупи, отишли смо код њега у канцеларију и тако смо почели. Имамо добар однос, јер и поред тога што је мој агент, играо сам за његов клуб и прошли смо кроз много успона и падова". 

Ко су највећи Јокићеви ривали?

"На пример, Стив(ен) Адамс. Често играмо против његовог тима. Ту је и Руди Гобер, и против њих често играмо. Рецимо да су њих двојица".

Са ким би Никола правио екипу?

"Добро питање. Били бисмо ту Јанис, ја, млађи Дирк Новицки (осмех), Ембид и Богдан Богдановић".

Неизбежно је било и питање о његовим асистенцијама: 

"Некад се и сам запитам како 'прођу' додавања. На пример, као у утакмици против Минесоте. Нисам знао како ће то проћи".

Поштовање за Новака Ђоковића:

"Поштујем Новака Ђоковића, посматрајући и то како помаже мимо спорта, како има фондацију, ту је за друге", рекао је Јокић.

Позната је Николина љубав према коњима. Шта још воли мимо кошарке?

"Веома сам добар у разним стварима. Нисам сјајан ни у чему, али сам добар. Могу да играм сваки спорт, волим видео игрице, волим животиње, коње, али нисам сјајан ни у чему. Наравно, волим и рвање, рвем се све време са браћом", насмејао се Јокић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар