Како је Симеоне „довео“ Андрију Павловића у Копенхаген?

Јасна улога оца у одабиру клуба аргентинског нападача. . .

Фудбал 19.02.2019 | 08:00
Како је Симеоне „довео“ Андрију Павловића у Копенхаген?
Није коме је речено, него коме суђено је. У древну изреку могли су да се увере челници Копенхагена пошто су учинили све, или скоро све, да осигурају потпис Ђованија Симеонеа, али су на крају морали да се задовоље – Андријом Павловићем.

Било је пролеће 2016, дански клуб је увелико припремао терен за летњи прелазни рок, скаути су слали извештаје са свих страна планете, а у најужи избор ушао је популарни Чолито, пошто су се сви стручњаци који су га уживо гледали у дресу аргентинског Банфилда сагласили да је материјал за Европу. Конкретно за Копенхаген. Уследио је потив тада само талентованом шпицу, он је прихватио услове и чекала се само формализација договора. А онда се десило оно што је мало ко могао да предвиди. Дијего Симеоне је са Атлетико Мадридом изгубио финале Лиге шампиона – друго у две године – и толико побеснео да је свом сину малтене забранио да се пресели на север Старог континента.

Анегодоту је испричао је Стакле Солбакен, шеф стручног штаба Копенхагена, подсетивши како је мало недостајало да његов тим добије Ђованија Симеонеа.

„Све је било договорено. Требало је спортски директор Јохан Ланге и ја да летимо у Милан, а одатле да изнајмимо аутомобил и у Бергаму се сретнемо са Ђованијем и његовим заступником како бисмо завршили трансфер. Чак смо и кренули на аеродром, кад је Лангеа позвала секретарица Дијега Симеона и саопштила да је човек толико утучен због пораза у финалу од Реала да је ставио вето на прелазак свог сина. Само нам је рекла: „господин Симеоне се предомислио“, сећа се Стале Солбакен.

Није познато шта је тачно утицало на промену плана, тек Ђовани Симеоне тог лета стварно јесте дошао у Европу, али у Ђенову, одакле ће већ наредног, за три пута више новца (15.000.000 евра) потписати за Фјорентину. А Копенхаген? Тог лета довео је из Чукаричког Андрију Павловића, платио га око 2.000.000 евра, српски шпиц дао је 22 гола и уписао осам асистенција на 83 меча, играо Лигу шампиона, али је у августу продат бечком Рапиду за 1.300.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар