Јунајтед за Санча нуди 70 милиона фунти!

Манчестер јунајтед жели да ангажује младог фудбалера Борусије Дортмунд, Џејдона Санча.

Фудбал 18.02.2019 | 22:00
Јунајтед за Санча нуди 70 милиона фунти!
Како преносе острвски медији, стручни штаб на челу са Олеом Гунаром Солскјером веома је импресиониран играма 18-годишњег Енглеза који је раније играо за комшијски Манчестер сити.

Санчо се афирмисао у редовима "милионера" у које је стигао у августу 2017. године за свега осам милиона фунти. Претходно је две и по године био члан академије Ситија у који је дошао из Вотфорда. 

Како ствари стоје, Јунајтед је на адресу Борусије послао понуду у висини од 70 милиона фунти. 

Санчо је прошле сезоне на 12 мечева постигао гол уз четири асистенције, док је ове на 28 утакмица постигао осам голова уз десет асистенција. 

Проблем за Јунајтед је што Сити има 15 одсто на продају играча и практично право да надмаши понуду Јунајтеда јер имају право да први бирају у случају да Борусија жели да га прода.

Информација се стидљиво појавила по локалним медијима пре два дана, довољно да и мејнстрим медији опипају терен и потврде: Џејдон Санчо је високо на листи жеља Манчестер јунајтеда, који је спреман да плати чак 80.000.000 евра како би 18-годишњег нападача вратио у енглески фудбал.

Борусија Дортмунд би вероватно била задовољна обештећењем пошто је Санча довела 2017. године из Манчестер Ситија за око 8.000.000 евра. Био је то пун погодака. Не само финансијски, већ и играчки, пошто је 18-годишњи ас ове сезоне већ постигао осам голова и наместио још 13 на 29 утакмица за Борусију.

Немачки фудбал му је баш легао, а на Олд Трафорду сматрају и да би Санчо баш легао Манчестер јунајтеду. Да не помињемо да би Јунајтед тиме заголицао и градског ривала Манчестер Сити у којем је Санчо учио фудбалску школу. Пеп Гвардиола није желео да га пусти да иде, али у конкуренцији Рахима Стерлинга, Лероја Санеа, Ријада Мареза и Бернарда Силве није могао ни да му гарантује минуте, па је Санчо спаковао кофере и отишао у Немачку.

Јунајтед је наводно већ питао Борусију за цену и саопштена му је баш та сума од 70.000.000 фунти илити 80.000.000 евра. Занимљиво, 15 процената од обештећења припало би баш Манчестер Ситију, пошто је такав договор постигнут када је Санчо ишао у Дортмунд. Говоримо дакле о суми од 12.000.000 евра.

Сити би додуше имао и право да изједначи Јунајтдову понуду и врати Санча на Етихад, пошто је приликом продаје играче Борусији задржао и право прече куповине.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар