Миличевић: Не могу ме купити

Миличевић се обратио грађанима: Не могу ме купити, не дајте се ни ви!

Република Српска 16.02.2019 | 10:46
Миличевић: Не могу ме купити
Поводом предстојећег референдума о опозиву, начелник општине Теслић Милан Миличевић обратио се грађанима отвореним писмом, у којем их позива да гласају против његовог опозива. Писмо преносимо у цјелини:

Поштовани грађани општине Теслић,

Трећег марта ћете бити у прилици да се на референдуму о опозиву изјасните о мом досадашњем раду. Изјашњаваћете се о томе да ли сте ПРОТИВ МОЈЕ СМЈЕНЕ (опозива) или сте ЗА корупцију, криминал, уцјене, притиске, за нечасне и непоштене, за оне који желе да, након сто су приватизовали све, сада хоће да приватизују и шуму и општину и буџет, па и све нас.

Ја сам начелник општине који на то никада неће пристати. Не постоји начин да ме уцијене како би криминал, корупција и лоповлук били циљ нечије политичке позиције. Они који раде противзаконито никада не смију бити испред грађана општине Теслић. Нисам човјек који би прихватао било чије и било какве уцјене и због тога се данас као начелник општине налазим пред опозивом и заиста потпуно отвореног срца и чистог образа излазим пред вас. Излазим пред вас, прије свега као човјек.

Ипак, када будете заокруживали ЗА или ПРОТИВ, треба да знате ко стоји иза одлуке о мом опозиву (смјени) и шта је њихов коначни циљ.

Одговорност за ово стање у Теслићу које постоји већ годину дана сносе поједини одборници, односно група одборника која више не припада политичким партијама у којима су били када сте их 2016. изабрали. Садашња скупштинска већина због тога није никакав одраз изборне воље грађана општине Теслић, како то они воле да кажу.

Промијенили су странке, неки ради властите користи, продавајући своје одборничке мандате, неки под пријетњама, уцјенама и разним облицима притиска и као такви су одлучили, да опет из личних интереса, траже опозив (смјену) начелника прије истека његовог мандата, позивајући се на вољу грађана које су преварили. Такви одборници су смијенили директоре јавних установа и начелнике општинских одјељења и све њихове одлуке о смјенама суд је поништио јер су противзаконите.

Јасно је свима да они који нису могли да се домогну позиције начелника општине Теслић на редовним изборима, сада желе да то учине силом, корупцијом, притисцима, уцјенама. То је све што знају. Куповати. И то туђим новцем. Вашим.

ЗАТО ИМ РЕЦИМО ДОСТА. РЕЦИМО ИМ ДА СМО ПРОТИВ!

ПРОТИВ смо да општину Теслић дамо у руке онима којима је лични интерес једини мотив бављења политиком и који и општину Теслић и њен буџет посматрају само као плијен којим ће напунити властите џепове?

Ја имам обавезу и одговорност да то покушам заједно са Вама спријечити.

Поштовани грађани,

Упркос притисцима, уцјенама, већина Вас сте остали прије свега људи, досљедни својим принципима и дали сте ми огромно повјерење како 2012. године, тако још више и јаче, и 2016. године.

Ни данас немам никакав проблем да провјерим повјерење народа, да провјеримо да ли сам на исправном путу ја или су на исправном путу купљени одборници.

Имам обавезу, чак и потребу, да се они који су ме бирали, а то су грађани општине Теслић, изјасне о мом раду. Не сумњам у Ваше опредјељење. Увјерен сам да ћете и 3. марта бити ПРОТИВ моје смјене (опозива) како би сте ми дали снагу да наставим ову борбу.

Овдје се не ради о појединцу, не ради се о мени, Милану Миличевићу, који ће и када не буде начелник ове општине, било то за мјесец дана, или за 5 година, увјек стручно, часно, поштено и најбоље што зна радити свој посао љекара! Не, овде се ради о свима нама и о нашој општини која је за 6 година од како сам начелник успјела да се трансформише у перспективну локалну заједницу у обиму које су јој давале околности времена у којима се налазимо.

Прва смо општина у Републици Српској са међународним БФЦ сертификатом о повољном пословном окружењу, наша општина носилац је низа медјународних признања за изразити напредак и развој, посебно сам поносан на признање Финанциал Тимес-а.

Заједно, урадили смо много. Стављена је у функцију и пословна зона (Ланара) са изградјеном комплетном инфраструктуром у којој су вец отворени нови производни погони. Омогућили смо подстицаје у привреди и пољопривреди што је резултирало повећањем броја запослених са 6083 запослена 2012. године на 7940 запослених 2018. године.

За 6 година је изграђено и освијетљено десетине километара локалних и некатегорисаних путева, десетине дјечијих полигона и спортских терена у већини мјесних заједница, на новоизградјену канализациону и водоводну мрезу прикључено је више стотина домаћинстава, изграђена је цијела мрежа резервоара и пумпних станица за питку воду.

Сјетите се како је град изгледао прије 6 година. Изградили смо потпуно нови прилаз из правца Маргите, кружни ток на Барићу, пјешачке стазе на Бањи Врућици, Руднику, Ђулићу, стазу од града према Маргити. Погледајте данас како изгледа корито ријеке Усоре од градског моста.

Сјетите се ужег градског језгра, кружног тока и парка. Шире градско језгро је за 6 година знатно изградјено и модернизовано изградњом и асфалтирањем градских улица, изградњом нових стамбено-пословних објеката, модернизоване су, реконструисане и опремљене многе јавне установе попут спортске дворане „Радолинка“, Дома здравља „Свети Сава“, дјечијег вртића „Палчић“, Основне школе „Вук Караџић“, средњошколског центра, Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Блатници, ватрогасне јединице. Теслић је у претходних 6 година био домаћин читавог низа културних и спортских манифестација, чак и од медјународног значаја којих раније уопште није било.

Иако су у претходном периоду када су били на власти, могли имати помоћ републичког буџета и Владе РС за вријеме њиховог мандата то није био случај. Вјерујем да ће Вам и сад причати о будућим капиталним улагањима у Теслић, које они нису способни довести, или јесу у своје џепове. Јер да је другачије и да воле свој град, одавно би то учинили.

С друге стране, моја спремност за сарадњу са Владом РС увијек је била присутна, а биће и убудуће јер је то обавеза и одговорност сваког Начелника општине.

У периоду мог мандата, урадили смо много. И нећемо стати.

Име Теслића се сада спомиње са уважавањем. Вјерујем да ће тако и остати. Постигли смо много, и зато не дозволимо да нас упропасте лични интереси појединаца.
Ми сви заједно, због своје будућности, будућности своје дјеце, морамо бити храбри и одупријети се притисцима. На Вама је да одлучите.

3. МАРТА ИЗАЂИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМ И БУДИТЕ ПРОТИВ ОПОЗИВА (СМЈЕНЕ) НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ ТЕСЛИЋ.

(БН)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Мирко

16.02.2019 09:52

Цовјек ниста неради...демагог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мирко

16.02.2019 10:51

Мишо Стојановићу ти ли си? Није као ти да потписује све што му нареде.

Name

Теслицанин

16.02.2019 11:35

Камо среће да је радио онако како је овде написао. Лопов он лопови ови који би да га наслиједе. Дај бозе да неко да буде изабран да чини онако како је обећао па макар и све лоше бар би били сигурни да није лагао и преварио оне који су га изабрали.

Name

Ре Мирко

16.02.2019 12:16

Мирко једи оно сто се неједе скупа са богданицем. Велика подрска др Милану Милицевицу!

Name

Кемо

16.02.2019 13:55

Фотељо , драга ли си свима...

Name

велико постење

16.02.2019 10:05

цекај док требаднес великом брату тицес њему платит а неон теби све има своју цену нема висе црног дјордја ни постених људи докјесе постовала рец дотадаје било људи сада не

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тр

16.02.2019 10:11

Трумп из теслица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре тр

16.02.2019 10:52

Коментар као и ти, дебилан

Name

Теслићанин

16.02.2019 10:30

Подршка начелнику, пре свега добар човјек и љекар. Само треба погледати алтернативу, криминалци, профитери, олош који не штеди наше паре да би покуповали све што могу,укључујући и одборнике који су изгласали опозив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политичар доктор или доктор политичар

16.02.2019 10:43

И са овим сте бре досадили... Анемија, млака вода, прдежчић, магла, низак притисак...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

16.02.2019 11:25

Зато вам Бурле прди навелико и нашироко

Name

Стево

16.02.2019 10:50

Гласачи Теслића не смију дозволити да буде опозван Начелник који иза себе има значајне резултате у раду .

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

16.02.2019 11:31

Хвала господину што није на продају као они папцима који продадоше образ,част,и своје гласаче без имало срама.

Name

не наме

16.02.2019 11:24

Битно је да није ПАПАК!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕ

16.02.2019 11:30

Чиста демагогија. Страначко запошљавање у општини, афера са наплатом паркинга, проневјере у ДЗ,... Као доктор, веома цијењена личност. Као политичар и СДС као страначка партија у Теслићу - нула бодова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Те

16.02.2019 11:54

Ботови по обичају раде без престанка. Све што је написано је и урађено, за разлику од Додика који отвара болнице које ни мјесецима после не раде. Апропо запошљавања, шта ћемо са Шумарством? Познато је да ни не иду на посао јер немају сви гдје да сједну?Онај ко живи у Теслицу зна ко је Милан, а ко су Богданић Руфи и екипа. Паметном доста!

Name

Брат Миле

16.02.2019 11:35

Све се у РС мозе купити осим Давора Драгицевица,све и свако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај Змај

16.02.2019 13:18

браво за коментар

Name

Пзд

16.02.2019 14:01

изгледа да вам је проблем што човјек није промијенио странку свака част докторе

Name

Теслицан Увијек

16.02.2019 12:14

Велика подрска др Милицевицу, ви сте докторе препородили и обновили нас Теслиц! До конацне побједе са вама докторе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.02.2019 12:52

Ако сте Ви господине Миличевић, доктор из медицинске струке, па што ћете Ви у политици? Шта Ви знате из области економије, производње и индустрије, било које врсте, а посебно из области металне индустрије. То мјесто треба да припада оним који ће организовати и ујединити грађане вашег града на свим нивоима, а не стварати подјеле. Идите докторе тамо где сте радили пре ступања на ту дужност.

Name

Теслићани

16.02.2019 12:24

Сви смо ми Рато Рајак! Само напрјед поштени људи немој да им се покорите. Овај накарадлук није одржив. Подршка Саши и Небојши из Теслића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

16.02.2019 13:17

У опстинам гдје владају СНСД и ДНС све је поцисцено гвозденом метло.Народ се масовно исељава,опстинама блокирани рацуни и катастрофа!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

16.02.2019 16:44

Ма какви па насем нараоду цвијетају рузе , они само како Додо казе нас велики Србин . Нека им све покраду , нека остану гладни ова стока од народа ниста боље није заслузила , без цасти и морала . Само говоре добро је ста цес мозе бити горе , цути .

Name

Аца

16.02.2019 20:26

У овом критичном моменту за опстанак Републике Српске са њеним становништвом битно је да није папак и прелетач. А дотјераћемо га нашим притисцима да ради. Поштен човјек се више не може наћи ни лупом скоро, зато чувајмо ових неколико што нам остаде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катица

16.02.2019 23:46

Овакве Ендеме у РС па И сире треба његовати, цува ти их!

ОДГОВОРИТЕ