Дончић: Волио бих да Ол-стар меч видим и у Шпанији!

Кошаркаш Даласа, Лука Дончић, био је учесник сусрета Звезда у успону. Играо је за Тим света који је поражен од Тима САД са 161:144.

Кошарка 17.02.2019 | 12:15
Дончић: Волио бих да Ол-стар меч видим и у Шпанији!
Лука је меч завршио са 13 поена, девет асистенција, пет скокова и две украдене лопте за укупно 24 минута на паркету.

У сваком случају, после утакмице је ракао да је уживао и да му је било забавно.

"Није била битна ствар стићи до победе. Ово су пре свега утакмице које се играју за публику. Одлично сам се забавио. Покушао сам доста да шутирам, да асистирам играчима који су желели да закуцају. Било је лепо", каже Дончић. 

Он је по играма које приказује ове сезоне свакако кандидат број један за титулу рукија сезоне. Међутим, на утакмици у Шарлоту, једноставно није убацио у прву брзину из простог разлога јер меч није имао такмичарски карактер. Шутирао је за њега скромних 12 пута. 

Тим света је са клупе предводио Дирк Новицки који је пре утакмице своје играче саветовао да "не дриблају превише, као што то ради Лука Дончић". 

"Можда смо зато и изгубили!", нашалио се Дончић. "Једноставно, имао сам жељу да се забавим. Нисам се превише трудио. Волео бих да је све било уобичајено, као и свака друга утакмица. Морам да признам да ми не пријају тако опуштене утакмице", рекао је кошаркаш Даласа. 

На крају, рекао је да би овакви мечеви били одлични када би се организовали и у европским земљама. 

"Играо сам у Шпанији, тамо немају Ол-стар мечеве. То је предивна ствар за публику. Мислим да је неопходно тако нешто да буде и у Шпанији", закључио је репрезентативац Словеније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар