ИТА: Роналдо и Дибала погађали и заједно славили!

Фрозиноне "рутиниран" на "Алијанц стадиону".  Јувентус то по кратком поступку, ДибАЛА постигао голчину! Стара дама славила против Фрозинонеа с 3:0 (2:0).

Фудбал 15.02.2019 | 22:40
ИТА: Роналдо и Дибала погађали и заједно славили!
Разлика у квалитету очигледна, разлика у именима очигледна, исте су такве биле и прогнозе пред дуел Јувентуса и Фрозинонеа који је реално трајао 17 минута. После толико минута је Јуве већ водио с 2:0, па је све до краја дуела било сурово одрађивање посла Старе даме - 3:0 (2:0).

Много је тешко Наполиу, Интеру, Милану и другим екипама када имају Јувентус за противника у лиги. Једноставно торински тим меље противнике и то ради са таквом лакоћом као када је у питању довођење слободних играча на фудбалском тржишту.

Осетио је то све Фрозиноне на својој кожи, а први гол је пао већ после шест минута игре. Какав је то само потез био Паула Дибале! Показао је Аргензинац да је права фудбалска "ала". Опалио је и погодио левицом тако да три голмана Фрозинонеа то не би могла да одбране.

Лопту му је додао Кристијано Роналдо, а онда могао да ужива у томе што је његов млађи колега урадио. Био је то шут баш у стилу Роналда.

Наравно, после оваквог гола Јувентусу је било и лакше да игра, а Стара дама је већ у 17. минуту повела с 2:0. Стрелац је био Леонардо Бонучи. 

После корнера лопта је била све време у петерцу Фрозинонеа, лопта се одбила од пречке, на њој су билиСами Кедира и Леонардо Бонучи, а искусни дефанзивац је био ближи и само је ћушнуо лопту у мрежу за већ тада недостижних 2:0.

Наравно да је свима већ тада било јасно да је на овој утакмици све решено. Стара дама је у наставку само држала ритам, контролисала дешавања и желела је до још неког поготка. Фрозиноне се држао све до 62. минута када је Роналдо постигао свој 19. гол ове сезоне у Серији А.

Добио је повратну лопту од Марија Манџукића, а онда шутнуо по земљи и пробушио противничког голмана. Одмах потом је Роналдо напустио игру. Да се одмори за Атлетико Мадрид. Зна врло добро Роналдо тог противника.

Јувентус са ова три бода има 66 и сигурно држи прву позицију са гол разликом 52:15. Сурово, заиста. Први иза је Наполи са 52 бода, али и утакмицом мање. Фрозиноне је претпоследњи са 16 бодова на конту.

Фрозиноне је у прошлом колу изненадио Сампдорију на Марасију, али Јувентус је ипак превелики залогај за претпосљедњи тим Серије А.

Тим Макса Алегрија је "рутински" дошао до два гола предности у првом дијелу головима повратника у првих једанаест, Паола Дибале и Леонарда Бонућија.

У наставку тријмуф је "овјерио" Кристијано Роналдо за великих 50 бодова предности испред данашњег противника.

ЈУВЕНТУС - ФРОЗИНОНЕ 3:0 (2:0)

Паоло Дибала је био ван првих 11 у посљедње двије утакмице док је посљедни гол постигао 3. новембра прошле године, али је вечерас након само шест минута игре голом прославио повратак у стартну поставу.

Кристијано Роналдо је прослиједио лопту до Аргентинца који је са 25 метара пронашао горњи лијеви угао фантастичним ударцем.

А, Португалац је знао и да прослави са својим саиграчем. Наиме, када је Роналдо погодио против Сасуола у прошлом колу своју карактеристичну прославу гола је комбиновао са оном од Дибале, популарном "Дибала Маском".

"Десетка" Јувентуса је овај пут узвратила истом мјером.

Већ у 17. минуту нови гол за Јуве. И то поново од повратника у првих 11. Леонардо Бонући се у тим, заједно са Ђорђом Кјелинијем, вратио након повреде и добру форму наговијестио поспремивши одбијанац након ударца Марија Манџукића.

До краја сусрета у листу стријелаца се уписао и Роналдо након повратне лопте Манџукића у 63. минуту.

То је првом стријелцу лиге био 19 гол ове сезоне..

СЕРИЈА А - 24. КОЛО:

Јувентус - Фрозиноне 3:0 (2:0)
/Дибала 6, Бонући 17, Роналдо 63/ 

у суботу

Каљари - Парма 18.00
Аталанта - Милан 20.30

у недјељу

СПАЛ - Фиорентина 12.30
Емполи - Сасуоло 15.00
Ђенова - Лацио
Удинезе - Кјево
Интер - Сампдорија 18.00
Наполи - Торино 20.30

у понедјељак

Рома - Болоња 20.30

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 66, Наполи 52, Интер 43, Милан 39, Аталанта 38, Рома 38, Лацио 38, , Торино 34, Сампдорија 33, Фиорентина 32, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 25, СПАЛ 22, Каљари 21, Удинезе 19, Болоња 18, Емполи 18, Фрозиноне (+1) 16, Кјево* 9.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар