ТУР: Љајић дао гол, па направио глупост!

Због које пропушта дерби с Фенербахчеом! Малатија се јуначки држала с играчем мање, сјајна асистенција Данијела Алексића - 1:2 (0:0).

Фудбал 15.02.2019 | 22:30
ТУР: Љајић дао гол, па направио глупост!
Одлична утакмица Адема Љајића за Бешикташ, гол за победу, али и глупост због које се одмах ухватио за главу. Бешикташ је славио на гостовању Малатији с 1:2 (0:0), а српски репрезентативац је после датог гола шутнуо корнер заставицу и тако добио жути картон. То значи да неће моћи да игра против Фенербахчеа у следећој утакмици турског шампионата. Није му то било потребно, али очигледно није могао да се исконтролише због велике среће.

Веома битан детаљ са овог дуела био је црвени картон за Малатију у 39. минуту.

Судија Џунејт Чакир је прво показао Бујуку жути картон после старта над Ленсом. Потом је гледао ВАР и по томе закључио да је то био старт за црвени картон. Јесте било с леђа, јесте био старт којим може да повреди противника, а да ли је за директан црвени... Па, по оној чувеној - процените сами.

Кад је већ било тако Бешикташ је у најави имао цело полувреме да ситуацију претвори у своју корист. И деловало је да је на добром путу. У 49. минуту Гонул је проиграо Хачинсона коме је преостало само да убаци лопту у гол из петерца. Био је Атиба тамо где треба.

И када је деловало да ће Малатија тешко нешто да уради са играчем мање, домаћин је дошао до изједначења. Врло су то лукаво одрадили домаћи, лопта је после фантастичне асистенције Данијела Алексићастигла до Шишманоглуа који је искористио шансу и донео резултат 1:1 на семафор.

На крају је све решио Адем Љајић врло лепим голом када је са доста осећаја убацио лопту у мрежу Малатије за 2:1. Само још да је промашио заставицу... Какогод, одлична утакмица за њега свеукупно, могао је можда до још неког гола, али и овај је био довољан да Бешикташу донесе три бода.

Црно-бели из Истанбула сада имају 39 бодова колико и Галатасарај, али и утакмицу више.

ТУРСКА 1 - 22. КОЛО

Петак

Малатија - Бешикташ 1:2 (0:0)
/Шишманоглу 65 - Хачинсон 49, Љајић 70/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар