КРК - Драма у Чаиру: Звезда се провукла у полуфинале!

Звезда спречила сензацију и после драме победила Динамик! Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су после велике драме савладали Динамик – 75:70.  Црвено-бели уз велике проблеме сломили упорни Динамик, поенима Огњена Добрића и Билија Берона у завршници последњег четвртфинала! Ашћерић и Мишковић блистали – Мега преко Борца до полуфинала! Кошаркаши Мега Бемакса пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су победили Борац резултатом 73:69.

Кошарка 15.02.2019 | 21:40
КРК - Драма у Чаиру: Звезда се провукла у полуфинале!
Умало је виђена велика сензација у Нишу. Црвено-бели били су велики фаворити на овом сусрету, али су потценили противника који водио 38 минута.

Ипак, Динамик је попустио у завршници меча, изабраници Милана Томића то су и искористили и на крају су успели да савладају Дорћолце.

Звезда ће у полуфиналу играти против Мега Бемакса (21х), док се у другом мечу за финале састају Партизан и ФМП (17х).

Најефикаснији у победничком саставу био је Били Берон са 21 поеном, а по 13 су постигли Симанић, Добрић и Давидовац.

Код Динамика Глишић је имао 23 поена и девет скокова, док је Ракићевић убацио 10.

Звезда је од старта меча играла лоше, мучила се у нападу, а ништа боље није изгледала у одбрани. Видно је било да су црвено-бели потценили противника који је то знао на одличан начин да искористи.

После прве деонице водили су са 19:13, а током друге је предност само расла. После тројке Беслаћа предност Дорћолаца била је +12 (27:39) и то је био знак да Звезда неће нимало лако доћи до тријумфа.

Никако изабраници Милана Томића нису успели да пронађу ритам. Исто је било и у трећој четвртини у којо је Динамик одржавао предност, међутим у четвртој је већ била друга прича.

Звезда је ношена публиком, Давидовцем, Симаниће, Добрићем и Бероном успела да се врати. Уследила је драма, тамо је Беслаћ направио очајан потез у завршници (неспортски фаул над Добрићем) и црвено-бели су привели утакмицу крају.

Партизан - ФМП од 17 часова, Звезда - Мега од 21 час!

То су парови и термини полуфинала Купа Радивоја Кораћа 2019 године, дефинитивно скројени најдраматичнијом четвртфиналном утакмицом у "Чаиру":

Црвена звезда мтс - Динамик 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12)

Као и прошле године, када су у четвртфиналу победили Борац тек после продужетка, црвено-бели су поново морали да пролију много зноја да би прескочили прву препреку у трци за "Жућкову левицу".

Динамик је водио од прве четвртине, па до завршнице, у трећој четвртини је уз сјајну игру Милоша Глишића (23 поена) одржавао двоцифрену предност и био равноправан апсолутном фавориту све до последњег минута.

И тада је храбри Вук Вуликић погодио важну тројку, а одмах потом и тежак шут после продора, да прибије црвено-беле уз зид и да примора Милана Томића да 35 секунди пре краја позове тајм-аут, док је на семафору писало 70:69 за Динамик.

У одлучујућем нападу црвено-белих, одговорност је преузео Огњен Добрић, предриблао Душана Беслаћа и 24 секунде пре краја утрчао у рекет, где га је крилни центар Динамика зауставио неспортским фаулом. Звездин бек је искористио оба пенала, Били Берон је после извођења такође изнудио прекршај преагресивног Мирка Ђерића и одвео црвено-беле на "плус 3" (73:70).

Динамик је имао шансу да узврати, Вуликић је опет узео лопту, финтирао Симанића и из добре позиције гађао за изједначење, али и и промашио. Лопта се одбила о обруч, дошла до Берона, а он је изнудио још један прекршај и ставио тачку на неочекивано драматичну завршницу последњег четвртфинала у Нишу.

Одахнули су после утакмице на клупи црвено-белих, мада ће на њој тешко наћи још неки разлог за задовољство осим чињенице да су победили. Суочен са лошом игром свог тима, Томић је кроз читав меч тражио праву петорку, а решење је почео да назире када су Берон (21 поен), Давидовац, Симанић и Добрић (13) почели да преузимају одговорност док се ближио крај.

Током 40 минута егал борбе црвено-белих и Дорћолаца, Томић је у неколико наврата остављао на клупи оба регистрована и вечерас незапажена центра, Душана Ристића и Маика Цирбеса, препустивши њихову улогу Симанићу, што оставља простор за размишљање - да ли је изостављање Мајкла Оџа са списка регистрованих био добар потез уочи Купа.

Са друге стране, у Динамику ће жалити за испуштеном шансом после храброг наступа. Тим Владимира Ђокића одиграо је јако добар меч, није се предавао ни када се чинило да ће га црвено-бели "сломити". Нервоза и напета завршница допринели су грешкама Дорћолаца, што је искуснији тим вечерас казнио.

Куп Радивоја Кораћа, четвртфинале:

Црвена звезда – Динамик 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12)
дворана: Чари
гледалаца: 3.000

ЗВЕЗДА: Симанић 13 (3/6 за три, 5 ск), Лазић 2, Регленд 3, Цирбес 3 (7 ск), Берон 21 (2/5 за три), Човић 3, Ненадић, Кешељ, Давидовац 13 (3/5 за три), Добрић 13 (3/6 за три), Перпероглу 1, Ристић 3.

ДИНАМИК: Беслаћ 7, Ракићевић 10 (7 ск, 6 ас, 4 изг), Ђерић 3, Остојић 5, Глишић 23 (3/4 за три, 9 ск), Вуликић 13, Малиџан, Јанковић, Кутлешић 5, Савковић 4, Степановић, Слијепчевић.

Ашћерић и Мишковић блистали – Мега преко Борца до полуфинала! Кошаркаши Мега Бемакса пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су победили Борац резултатом 73:69. Борац није издржао, Мега спречила изненађење! Чачани у трећој четвртини имали 18 поена предности, али је екипа Дејана Милојевића ипак показала зашто је била фаворит.

Екипа из Чачка водила је током већег дела меча, међутим потпуно су потонули у четвртој деоници коју су изгубили са 26:11.

Борац је покушао у завршници да се врати, али тада је већ било прекасно јер је Мега преко Мишковића и Ашћерића стекла добру залиху до последњег минута.

Најефикаснији у победничком саставу био је Мишковић са 17 поена, док је Ашћерић додао 15, али је уз то имао пет скокова и шест асистенција. Добар меч одиграо је и Фундић који је остварио учинак од 14 поена и седам скокова.

У пораженом тиму Илија Ђоковић постигао је 23, док је Радован Ђоковић меч завршио са 17.

Борац је и ове године био близу изненађења, али није успео!

Чачани су прошле зиме увели четвртфинале против Црвене звезде мтс у продужетак, па изгубили. Овог петка, против Меге су у једном тренутку водили и великих 18 поена разлике (52:34), али им то није било довољно за "брејк" и изненађење.

Дејан Милојевић је окупио у тим тренуцима екипу и мирно је уверавао да може да преокрене и то се догодило. Његов тим је "стегао" одбрану и одиграо одличну последњу четвртину, чиме је спречио прво изненађење од 2015, када се последњи пут догодило да АБА лигаш (Металац) испадне у четвртфиналу од екипе која се такмичи у КЛС (Вршац).

Мега - Борац Чачак 73:69 (10:13, 16:23, 21:22, 26:11)

Милојевићев тим заказао је полуфинале против Звезде (субота, 21 час), превазивши катастрофалан почетак утакмице (4/22 из игре). У последњих 15 минута обрнуо је ситуацију у своју корист и серијом 10:0 одговорио на рафал Илије и Радована Ђоковића, вративши се на само поен заостатка.

Док је завршни квартал одмицао, Борац се све више мучио у нападу, а Никола Мишковић је "везао" важне поготке са дистанце да донесе Меги предност пред завршницу, у којој је Борац такође имао шансу.

Лука Ашћерић промашио је 15 секунди пре краја два слободна бацања при резултату 72:69, плејмејкер Чачара Илија Ђоковић преузео је лопту и ипак одабрао брзоплето решење - шут за три преко руке, из трка. Није добацио ни до обруча.

Мишковић је потом такође изнудио прекршај, погодио један шут са "црте" и потврдио победу Београђана.

МЕГА: Мишковић 17, Марјановић 5, Ашћерић 15, Николић, Мокока 7, Копривица, Јањић, Ратковица 7, Фундић 14, Церовина, Атић 2,

БОРАЦ: И. Ђоковић 23, Прља 5, Чарапић 4, Мајсторовић 7, Р. Ђоковић, Поповић 2, И. Гавриловић 6, С. Гавриловић 1, Кочовић 4, Аликадић, Крсмановић, Мићовић.

Куп Радивоја Кораћа, четвртфинале:

Мега Бемакс – Борац 73:69
Црвена звезда – Динамик 75:70

субота, полуфинале:

17.00 Партизан – ФМП
21.00 Црвена звезда – Мега

недеља, финале:

17.00(?)

четвртак:

ФМП – Свети Ђорђе 112:58
Партизан – Нови Пазар 102:72

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар