СЛС: Вождовац сјајном партијом отворио прољеће!

Фудбалери Вождовца победили су Напредак са 4:0 у првом мечу 22. кола Суперлиге Србије.  Настављена Суперлига Србије, интересовање - НУЛА! На стадиону Вождовца свега неколико стотина гледалаца пратило први дуел 22. кола Суперлиге Србије.  Страшни "змајеви" одували Напредак! Одлична партија и победа Вождовца против Напретка на почетку пролећног дела Суперлиге Србије. "Змајеви" после 22 минута водили 3:0…

Фудбал 15.02.2019 | 21:10
СЛС: Вождовац сјајном партијом отворио прољеће!
После два месеца паузе, утакмицом "на крову" између Вождовца и Напретка, настављена је Суперлига Србије.

Рекли бисмо, дуго је трајало и баш смо се ужелели домаћег фудбала…

Можда!?

Судећи по кадровима које смо забележили на стадиону "змајева", љубитеља српског фудбала је све мање. Трибине стадиона "на крову" су скоро сабласно празне, толико да се стиче утисак да Вождовац одрађује суспензију стадиона.

"Додај", "затвори", "убаци се", "шта радиш, то", без проблема се с обе клупе чују инструкције двојице тренера Драгана Аничића и Милорада Косановића.

С обзиром на то да је због празника, нерадног дана и лепог времена, термин готово идеалан - поражавајуће!

Да нема групице популарних "Инвалида", навијачке фракције која подржава Вождовац, били бисмо уверени да је реч о казни. Овако…

Ипак, се нисмо се превише ужелели домаћег фудбала.

На отварању пролећног дела сезоне постојала је само једна екипа, а питање победника решено је за само двадесет и два минута.

Прво је мрежу Крушевљана начео Михајлов у десетом минуту, потом је у 19. Ступаревић удвостручио предност, док је Машовић већ у 22. минуту најавио победу трећим голом Вождовца на овом мечу.

Коначан резултат поставио је Филип Ступаревић својим другим поготком на дуелу. Играо се 68. минут када је Сикимић асистирао талентованом нападачу.

Вождовац је овом победом најавио добре партије у пролећном делу сезоне. После 22 одиграна меча имају исто толико бодова и покушаће да дођу до осмог места које води у плеј-оф.

Напредак је безбедан у плеј-офу, међутим очајна форма екипе сигурно брине навијаче из Крушевца.

На популарни "кров" није дошло много публике, али то није сметало расположеним играчима Вождовца да одиграју изванредно прво полувреме на почетку пролећног дела Суперлиге Србије и да у другом рутински одраде посао уз још један погодак.

Вождовац – Напредак 4:0 (3:0)!

Првих 45 минута 22. кола обележили су урагански напади "змајева" и три ефектна гола за свега 20-ак минута. Практично, питање победника било је решено, а да се играчи нису ни поштено загрејали.

Мрежу Напретка "начео" је Милош Михајлов већ у деветом минуту.

Дефанзивац домаће екипе се мајсторски убацио после корнера, искористио неопрезност одбране Крушевљана и главом савладао Николу Петровића.

Тачно десет минута касније било је 2:0. Вождовац је брзо извео прекид на половини Напретка, Филип Ступаревић је избио у први план и врло лепо "боцнуо" лопту преко голмана гостујућег састава.

Шокантан почетак за тим Милорада Косановића био је још гори само три минута касније, у 22. Опет је важну улогу имао Ступаревић, добио је од Предрага Сикимића идеалну лопту по десном крилу, на другој страну још боље се убацио Ален Машовић, који је на одличан центаршут реаговао из прве и по трећи пут затресао мрежу Напретка.

Ступаревић, фудбалер који ће од лета играти на позајмици у Удинезеу, је епитет јунака утакмице дефинитивно стекао у 68. минуту.

Вождовац је апсолутно контролисао дешавања на терену од трећег до четвртог поготка, недозвољавајући гостима да их угрозе. Лако су "змајеви" излазили на крај са неповезаним нападима Напретка и са, очигледном, лошијом спремом. Из такве игре "севнула" је контра, коју је голом завршио Ступаревић. Његов ударац са 16 метара ишао је по средини, а лопта се кроз ноге Петровића "увукла" у гол.

Милорад Косановић, шеф стручног штаба Крушевљана, био је разочаран после дебија овог "пролећа".

"Имаћемо врло, врло тежак посао. Платили смо цех болестима, нераду, немогућности да се неке ствари сложе... Изгубили смо врло наивно утакмицу, сами смо себи дали сва четири гола", рекао је Косановић, тренер Напретка.

Драган Аничић утакмицу је видео на другачији начин.

"Трудићемо се да уђемо у плеј-оф, имамо још осам утакмица. У првих пола сата смо показали шта треба да краси једну екипу, надам се да ћемо то продужити на 60-70 минута. Да не закерам, изузетно сам задовољан, јер није мала ствар победити Напредак 4:0", истакао је тренер Вождовца.

Вождовац је напредовао на табели и сада је на 10. месту са 22 бода. Напредак ће остати на шестом месту са 33, јер седмопласирани Пролетер, Радник и Војводина имају по 28.

Резултати 22. коло:

Вождовац – Напредак 4:0 (3:0)
/Михајлов 9, Ступаревић 19, 68, Машовић 22/

у суботу:

13.00 Бачка – Партизан (ТВ Арена спорт 1)
14.00 Мачва – Младост
14.00 Пролетер – Радник
15.00 Раднички – Чукарички
16.00 Црвена звезда – Војводина (ТВ Арена спорт 1)

у недељу

14.00 Динамо – Спартак
14.00 Рад – Земун

ТАБЕЛА: Црвена звезда 59, Раднички 50, Партизан 44, Чукарички 39, Младост 33, Напредак (+1) 33, Пролетер 28, Војводина 28, Радник 28, Мачва 22, Вождовац (+1) 22, Спартак 19, Бачка 18, Рад 16, Земун 15, Динамо 10 бодова.

***Првих осам клубова такмичење после 30. кола наставља у плеј-офу, а других осам у борби за опстанак, односно плеј-ауту.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар