Премијерлигаши БиХ довели 73 играча, потрошили 0 КМ!

Буран прелазни рок у Премијер лиги БиХ, али клубови практично нису ништа потрошили.

Фудбал 15.02.2019 | 20:00
Премијерлигаши БиХ довели 73 играча, потрошили 0 КМ!
Премијерлигаши у БИХ завршавају припреме за наставак сезоне, која ће бити настављена утакмицама 20. кола у суботу 23. фебруара.

Данас се завршава зимски прелазни рок у БИХ, током којег су сви клубови из Премијер лиге БИХ били активни и искористили прилику да „освјеже“ екипе.

Током зимског прелазног рока премијерлигаши су укупно потписали чак 73 фудбалера, односно у просјеку сваки клуб има шест нових играча.

Занимљиво је да према званичним подацима објављеним на специјализованом сајту Трансфермаркт клубови ПЛБИХ за ова 73 играча нису потрошили нити једну КМ, односно сви су стигли као слободни или позајмљени играчи.

Највеће промјене у екипи направио је сарајевски Жељезничар који је довео десет играча, а 14 их је напустило Грбавицу, док је најмање, односно само једног, довела тузланска Слобода, коју је напустило пест фудбалера.

Ево и кратког прегледа трансфера у Премијер лиги БИХ.

Жељезничар је недавно добио нову управу и новог тренера, вратио се Амар Осим, а екипа је током зиме прилично промијењена у односу на јесењи дио сезоне.

У клуб су стигли Енес Шиповић, Бранко Бајић, Дамир Садиковић, Мустафа Мујезиновић, Михаел Клепас, Ермин Зец, Харис Куртовић, Анел Шабанаџовић, Џенан Османовић, који је прекомандован из омладинског погона, теи Алмир Чубара који је враћен са позајмице из Високом.

Неколико првотимаца Зрињског током зиме је напустило клуб и отишло у иностранство, попут Немање Билбије (Гангвон), Огњена Тодоровића (Османлиспор) и Тонија Јовића (Лоте), али Мостарци су довели осам играча и по томе су одмах иза Жељезничара.

Дрес Зрињског задужили су некадашњи омладински репрезентативац БИХ, Ренато Гојковић, затим Иван Ћурјурић, Никола Родин, Василије Колак, Абид Мујагић, Дарио Ругашевић, а са позајмица су враћени Анђело Беванда и Нермин Хајдаревић.

Сарајево је довело осам играча, међу којима је и неколико враћених са позајмице, а нови играчи у екипи Хусрефа Мусемића су Дакро Лазић, Зоран Благојевић, Сањин Кларић, Муфид Салчиновић, Рифеwт Капић, Бразилац Натан Круз, док је Нихад Мујакић продан белгијском Кортијку, али ће остати до јуна на позајмици у бордо екипи.

Широки Бријег је довео Анту Хркача, Луку Кнежевића, Ивана Енина, Звонка Памића, Борну Петровића, Петра Фрањића и Мату Станића.

Младост Добој Какањ је довела шесторицу играча, а знимљиво петорица су стигла из иностранства.

У клуб су стигли Емир Велић (Доб, Словенија), Кенан Хорић (Анталијаспорр (Турска) Матијас Фанимо (Драва, Словенија) , Кенан Муслимовић (Регензбург, Њемачка) Берат Ајилдиз (Холстен Кил, Њемачка), те Филип Арежина који је враћен са позајмице из Жељезничара.

Бијељински Радник напустила су четворица играча, међу којима и стандардни штопер Радосав Алексић, који је отишао у Узбекистан, а према подацима Трансфермаркта у клбу су стигла шесторица фудбалера.

То су Срђан Бечелић, Иван Шуберт, Дино Мујкић, Стефан Барић, Кенан Делић и Исмар Хаирлаховић.

У Крупи није било много промјена, тек три одласка и три потписа.

Крешимир Јелић стигао је из Сесвета, Младен илић враћен је са позајмице из Козаре, а уговор је потписао Михаел Модић, некадашњи члан омладинских селекција Милана.

ГОШК из Габеле потписао је Сафета Мујкића, Анела Гусића, Ивана Прскала, Луку Кнежевића, Божу Вукоја и Тонија Никића.

У односу на прошлу полусезону ново име у тузланској Слободи је само Един Салкић, који је враћен са позајмице из Братства Грачаница.

Челик је потписао младог финског голмана Самуа Волотинена, а стигли су и Анте Блажевић, Љубиша Пецељ, Бојан Павловић, Сањин Лелић и Душан Хоџић.

У екипу Тузла сити стигли су Славко Брекало, Дино Беваб, Немања Златковић, Елдин Трумић, Енсар Хајровић , Мирел Ибрахимовић и Недим Омерагић.

Звијезду 09 из Етно-села Станишићи напустило је десет играча, а стигла су шесторица нових.

То су Славен Стјепановић, Марко Башановић, Марко Анђић, Дарко Мишић, Харис Мехмедагић и Саша Јововић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар