Ферари представио нови болид СФ90...

Екипа Ферарија представила је нови болид СФ90 за нову сезону са циљем да се оконча дугогодишња доминација Мерцедеса и потера за титулом у шампионату Формуле 1.  СФ90 за повратак на трон! Представљен је нови болид Ферарија за предстојећу сезону Формуле 1.

Остали спортови 19.02.2019 | 09:15
Ферари представио нови болид СФ90...
Директор тима Матија Биното и возачи Себастијан Фетел и Шарл Леклерк су на бини у Маранелу представили нови болид у знак обележавања 90. годишњице италијанског произвођача. На бини су им се и придружили су председник Ферарија Џон Елкан и извршни директор Луис Камиљери.

"Болид је утеловљује најновију и најмодернију технологију, одражава нове прописе за предстојећу сезону и плод је заједничког великог рада и талената свих у Скудерији", рекао је Камиљери.

Нови болид је препознатљиве црвене боје Ферарије, с тим што је ове године "матиран", са црним мрљама и једва беле.

"Већ сам узбуђен и једва чекам да уђем у њега. Радујем се новој сезону. Мислим да је тим на правом правом путу и надам се да можемо још много да напредујемо",рекао је Фетел.

Он је прошле сезоне победио на прве две трке шампионата Формуле 1, а чак трипут је имао пол-позицију на прве четири трке. Ситуација се ипак променила за Ферари како је сезона одмицала, па је на крају Луис Хамилтон из Мерцедеса освојио титулу.

Ферари није освојио титулу у поретку конструктора од 2008. године, а последњи воазч ком је пошло за руком да тријумфује у поретку возача био је Кими Раиконен 2007. године.

"Претходна сезона је била наша најбоља у последњих 10 година, али ипак није испунила очекивања. Враћање на трон никада није лако, али верујем да истрајно и самоуверено можемо доћи до испуњења наших циљева", рекао је Камиљери.

Нова сезона шампионата Формуле 1 почеће 17. марта на трци за Велику награду Аустралије у Мелбурну.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар