Ветерани: Укинути новац из буџета

Ветерани Републике Српске покренули су иницијативу за укидање финансирања из буџета свих организација, савеза и удружења која се баве борачком проблематиком.

Република Српска 15.02.2019 | 16:05
Ветерани: Укинути новац из буџета
– Прошао је и Дан борца. Ми смо у новом дану, али смо у старој причи о тешком материјалном положају већине бораца и њихових породица. Предсједник Владе РС каже да новца нема. Саборци које представљам стичу утисак да се власт крије иза оних који представљају организације, савезе и удружења, другим ријечима да кроз финансирање ових организација власт ућуткава представнике најбројније и најзаслужније популације за стварање и одбрану Републике Српске – рекао је генерални секретар Ветерана Александар Недић.

Конкретно, Ветерани предлажу Влади Српске да пред Народну скупштину изађе с приједлогом да се у свим општинама и градовима, као и са нивоа РС, потпуни укине финансирање ових органитација, а да тај новац буде почетни за формирање фонда за помоћ борцима ветеранима и члановима њихових породица.

– Њихова примања реално не могу да обезбиједе њихову егзистенцију. Организације, савези и удружења нека се финансирају из чланарине. Позивамо све саборце да нас подрже – рекао је Недић, а саопштено је из Ветерана РС.

(Српска.инфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Херцеговац

15.02.2019 15:22

Било је ваљда још бораца осим вас Вукотићевих издајника. По вама све треба дати провладиним ветеранима, иако знате да сте мањина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.02.2019 21:20

Ајд ти поново прочитај шта је човјек рекао. Они позивају да се укине свима а то подразумијева и њих. Подржавам!

Name

Ветеран

15.02.2019 16:45

САМО ШИШАЈ ОВЦЕ, НЕМА СТАЈАЊА.. НЕКА ВУКОТИЋ ЈОШ БОЉЕ НАОШТРИ МАКАЗЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станоје

16.02.2019 01:41

...Ај и ти поново прочитај шта су људи рекли, и уључи мозак, ако је шта остало од њега

Name

Директ

15.02.2019 17:53

Нека Влада умјесто разних привилегија обезбједи једнократно 100 милиона КМ у виду субвенције за самозапосљавање бораца. То би било 100 милиона КМ, спомоцу којег би 10000 бораца могло се самозапослити и отвориити 10000 фирми које неби биле само предузеца за презивљавање бораца вец и развој тих фирми и упосљавања и других бораца несто касније и тако из године у годину, као и запосљавања лица који нису из те популације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сила

15.02.2019 22:07

Баш сте досјетљиви ви Вукотићеви и Шурбини малоумници. И трба дати новац преваранту Вукотићу и Немањићу Śурби неписменом јаду и преваранту.Изварао кума Глобуса, а има четири разреда основне школе и бившу вечерњу у Брези.Ето ко вас вода мои такозвани ветерани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

16.02.2019 07:30

Е бас си Сила :) Јбм ти уцитељицу неписмену. Читај шта људи траже а не да мрзис све сто Ветерани РС раде. Појесце те мржња. Разумијем ја да ти имаш добру плату у БО и да ништа не би мијењао али доста је било!

Name

Иди бре..

16.02.2019 13:45

Еј па неће то за ветерани, то ће за једнога од ветеранах, Оному што се Вукотић презива. Њему то бива будне дато, па он коме оће коме неће. Више неће но оће. Себи остави. Па да боме.

ОДГОВОРИТЕ