СИПА тражи млађе инспекторе

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) расписала је јавни оглас за пријем кандидата за похађање основне обуке кадета за чин млађи инспектор, а сви који планирају да се пријаве мораће да испуне низ услова, укључујући и познавање бар једног свјетског језика.

Република Српска 15.02.2019 | 07:36
СИПА тражи млађе инспекторе
Осим тога, у посебне услове спадају и положен возачки испит Б категорије те познавање рада на рачунару, што кандидати доказују документацијом.

Будући млађи инспектори морају испунити још низ општих услова, који, осим бх. држављанства, подразумијевају и животну доб између 18 и 35 година, те најмање 6. степен школске спреме.   Неће бити примљени кандидати који су отпуштени из институција државне управе или из војне службе у БиХ као резултат дисциплинске санкције.

Основна обука кадета траје четири мјесеца и спроводи се у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова у Мостару. Они који добровољно напусте обуку или из ње буду искључени својом кривицом мораће платити трошкове обучавања.

Кандидати који прођу тај филтер примају се на пробни рад на годину дана и распоређују на радно мјесто млађи инспектор. Међутим, број мјеста је ограничен, па ће посао добити 15 људи. У питању су будући истражиоци за питање ратних злочина, за спречавање финансијског криминала, откривање криминала у вези са дрогом и слично. Условну предност имају даме.

"У случају да већи број кандидата након спроведеног тестирања оствари исти број бодова, Комисија предност даје кандидату женског пола", наводе из СИПА.

Данијел Илић, предсједник Синдиката СИПА, сматра да је попуњеност у редовима те агенције око 70 одсто, те да има још много простора за запошљавање.

"Што се тиче запошљавања у СИПА, ријеч је о јако компликованој процедури и ко прође све те тестове, сматрам да дефинитивно заслужује пријем у Агенцију", рекао је Илић за "Независне".

(Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Перванац

15.02.2019 06:55

Провјерите младе будуце испекторе Јесу ли цланови владајуцих партија,да вам се не десавају Тројански коњи или слуцај Давид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИС

15.02.2019 07:12

Па наравно да јесу, тј. били су

Name

Једно питање

15.02.2019 07:34

Кад це СИПА хватати хоботницу.Питање из морских дубина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

15.02.2019 09:54

СИПА-а за сада једино прогања Србе за наводне ратне злочине јер њихова платформа рада је да су Срби злочинци а сви остали жртве.Сви који раде ту и у суду БиХ,тако раде и понашају се,без обзира ко су!

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

15.02.2019 19:55

ЗАФАЛИЛО ДРЖАВИ КРИМИНАЛАЦА И ПЉАЧКАША

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

16.02.2019 07:19

А кад ће СИПА да постане оперативна апропо корупције, системске и спорадичне, тежих облика привредног и финансијског капитала, финансијских злоупотреба са елементима иностраности, злоупотреба власти и овласти, тендера, јавних набавки, преговарачких поступака, узгоја хоботница, рекета и рекеташења, присвајања буџетских и јавних средстава, злочиначких удружења у вези набројаних инкриминација. Изгледа никада. Мијењају се директори, дијеле пријетећа обећања, баца прашина у очи народу. Џаба све. Пљачка до балчака.

ОДГОВОРИТЕ