Федерер: Могао сам да се пензионишем 2009.

Роџер Федерер, један од најбољих тенисера свих времена, открио је занимљив деценију стар детаљ из своје каријере.

Тенис 20.02.2019 | 18:30
Федерер: Могао сам да се пензионишем 2009.
Федерер је 2009. године освојио Ролан Гарос, затим и Вимблдон, чиме је уписао свој 15. Гренд слем и оборио рекорд Пита Сампраса.

"Те 2009. године сам освојио Ролан Гарос и затим Вимблдон, па оборио Сампрасов Гренд слем рекорд. У том тренутку сам освојио све, тако да сам већ тад могао да се пензионишем", рекао је Федерер за "Трибуте Генева". 

Федерер је причао о свом имиџу и томе како подноси велику популарност. 

"Мислим да сам тотално нормалан човек. Веома ми је битно то што људи често долазе, питају ме за аутограме, кажу да ме прате по 20 година... У приватном животу ја нисам та особа. Тотално сам нормалан човек који је одрастао у Базелу. Ја сам муж и отац, син својих родитеља. Ја сам такав, нисам само тенисер", истакао је Роџер. 

Швајцарац додаје да је у каријери правио неке грешке, али да то није превише утицало на његов живот. 

"Грешке су састави део живота. Могао сам неке ствари да урадим другачије, али ни ја не знам које тачно. Можда сам у неким мечевима могао другачије да одреагујем, на неким брејк лоптама. Али, на крају, ни за чим не жалим превише. То би значило да живим у прошлости, а то не би било добро. БИтно је бити позитиван и гледати унапред. Имао сам доста грешака", додао је тренутно шести тенисер света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар