Ове теорије нико није очекивао

Проф. Велимир Абрамовић изнео је недавно несвакидашњу теорију да је заправо рат на овим просторима почео 1984. после једног, мање познатог догађаја који се десио у Сарајеву те године.

Србија 14.02.2019 | 22:26
Ове теорије нико није очекивао
"Анатол Франс је написао роман о Бенџамину Дизраелију, некадашњем премијеру краљице Викторије. Запањиле су ме две реченице које је Дизраели изговорио а за које мислим да су тачне. Он је наиме рекао да Европом владају тајна друштва и када би народ знао како изгледају људи који заиста имају моћ, народ не би веровао", почео је причу Абрамовић а потом и додао:

"Када је почео овај рат, гледано са езотеријског становишта? Па почео је 1984. године када су у већници у Сарајеву донете заветне свеће које нису паљене од Првог светсклог рата. Донела их је госпођа Вандербилт."

Абрамовић, гостујући у Ћирилици, рекао да се те ноћи одржао један важан састанак.

"Тамо је био масонски састанак који је трајао целу ноћ. О томе су чак и новине писале па је била изјава тадашњег градоначелника Сарајева који је рекао - Цео свет је ноћас био у Сарајеву а мене нико није обавестио али имамо своје очи и уши. На том састанку су били тадашњи норвешки краљ Олаф В, војвода од Кента, садашњи цар Јапана Акихито, додуше тада јке био принц", испричао је Абрамовић.

Абрамовић је потом указао на једну велику заблуду у коју су многи веровали.

"Ми смо сви мислили да када је умро Јосип Броз Тито да су сви они људи из страних држава дошли због њега. А они су дошли на крај једног пројекта како би отворили једну потпуно нову страницу.

Знате, историјске догађаје не можете познавати без познавања историје езотеријских идеја.

Ево нпр Молитвени доручак у Америци. Сви мисле да то председник САД зове људе на тај доручак, а заправо их позива Методистичка црква. Њу је тамо основао један Норвежанин, монах."

Абрамовић је потом указао на једног славног руског мистика чије слике је, у последњој посети Србији, лично тражио Владимир Путин.

"Путин је, када је био сада у Београду, тражио слике Николаја Рериха. А многи не знају ко је он био. Наиме Рерихова жена је од Великог белог братсва примала поруке а онда је то давала свом мужу који би то потом носио Лењину и Ђержинском. Он је практично њима давао инструкције. Док је Гурђијев, други један мистик, давао инструкције Стаљину са којим се знао из детињства.

Видите да иза историјских догађаја стоје езотеријски потези.

Он је и испричао како су два велика српска научника Никола Тесла и Михајло Пупин реаговали на атентат у Сарајеву у коме је убијен Фердиданд.

"После атентата на Франца Фердинанда, "Ивнинг Стандард" и "Њујорк Тајмс" су питали Теслу и Пупина шта о томе мисле. Знате ли шта је рекао Тесла за Гаврила Принципа?

Назвао га је неодговорним фанатиком.

А Пупин је после, пошто је био о свему обавештен јер је био масон и пријатељ Вудро Вилсона, рекао да Тесла дуго није био у отаџбини и да нема праве информације и да не зна да је Аустроугарска власт угњетавала српске студенте који су најзад морали да се побуне...

Ми данас морамо, пре свега, да проучимо "Малтешки меморандум", један велики уговор који су Буш старији и Горбачов потписали а тиче се нас. А то је међудржавни уговор великих сила који се сада извршава.

Езотерија стоји иза свега.

Уосталом, када је почело бомбардовање 1999? Почело је 24. марта баш на рођендан Војислава Коштунице. Они два дана штимују да почне баш на његов рођендан.

(Курир)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Гете

14.02.2019 23:58

У праву је човек- масони владају светом, и свакоме ко прати збивања у свету, то је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

15.02.2019 06:26

Додик Цовиц Бакир јесул они масони или не?

Name

Логика

15.02.2019 06:49

Неко мора владати, а што си ближе ватри боље се угријеш.

Name

Боб

15.02.2019 06:57

Типицан СУПЉАК...ниста није као сто изгледа него је то овако и овако ( теорија завјере) и он је нека велика памет !?

Name

Ове Насе

15.02.2019 07:02

мале масонцице задњег реда...прво карају...па ко добро меса,улази у коло и пусте их да помало хапају и пијунирају а дрзава мора рапидно пропадати.

Name

Е,Цобра

15.02.2019 07:06

све је тако,за парајли патриотизам су и гузице дали...,100% тацно.Зивот никако...а кад загусти ко '92 измакну се а дјидјани нек се крве

Name

за Логика

16.02.2019 07:05

Или се опецес?!

Name

Оља

15.02.2019 06:06

Бозе сацувај, ста је овом цовјеку?! Каква лупетања! Стимали да сукоб поцне бас на Костуницин родјендан! А тек 84. поцетак рата доласком господје Вандетбилт! Да у свијету има масона, има. Да има којекакве завјере, има, али ово сто он говори је ван сваке памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.02.2019 07:55

Прво треба мало процитати и науцити ко је професор Абрамовиц.Цитам у Куриру један коментар,гдје тај предаје?? Ријец је о тоталној незналици.ко се бави и истразује Теслину физику итд.

Name

Оља За Ре

15.02.2019 09:32

Знам ко је Абрамовиц. Стета сто је кренуо овим путем. Он има много знања, али ето и такви људи (само не знам ста се то њима деси) крену у авантуру звану предвидјање ... и склапање података по неком, само њима знаном, клисеу.

Name

Оља

15.02.2019 06:07

Бозе сацувај, ста је овом цовјеку?! Каква лупетања! Стимали да сукоб поцне бас на Костуницин родјендан! А тек 84. поцетак рата доласком господје Вандетбилт! Да у свијету има масона, има. Да има којекакве завјере, има, али ово сто он говори је ван сваке памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно дна

15.02.2019 06:40

Са кнезеве вецере спасти на молитвени доруцак ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

15.02.2019 06:47

Косово је Србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роска

15.02.2019 08:30

Тесла је био у праву.Којо студенти угњетавани..сто Гаврило уби цовјека сто не остаде Аустро Угарска сад би ко људи зивјели.Њихове градјевине у Босни су и сада квалитетније од ових које граде тахкуни..масон мозе бити ко год има пара..наси студенти су у Аустрији ..у Бецу се нас језик цује на улицама све висе ..а Путин тразио бабаРоску у Србији да му говори ста јој тата казе са онога свијета..Путин Додик Вуциц...то су униститељи обицног постеног радног цовјека..а овај дилетант сто прица довољно је сто је у Цирилици код Марица и све вам јасно..Глупости и будаластине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.02.2019 12:38

Све си у праву.

Name

аго

15.02.2019 10:41

циста бљувотина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

15.02.2019 12:31

Масони су једини и природа који могу свијет окренут у правцу добра а и зла које вец имамо.Вријеме је за велике промјене.