ДК: Србији тешка група на финалном турниру!

Тенисери Србије добили су противнике на финалном турниру Дејвис купа у Мадриду.  Србија против Француске и Јапана у "освеженом" Дејвис купу.  Жреб нашу тениску репрезентацију сместио у Групу А елитне, Светске групе.

Тенис 15.02.2019 | 11:45
ДК: Србији тешка група на финалном турниру!
Србија је смештена у групу А, у којој се налазе још и Француска, вишеструки освајач овог такмичења и први фаворит, као и Јапан, који ће највероватније предводити Кеи Нишикори.

Финале Дејвис купа биће одржано од 18-24. новембра у Шпанији, у познатој мадридској "Магичној кутији".

По први пут у историји Дејвис Купа одржаће се завршни турнир селекција, а Србија је пласман обезбедила тако што је елиминисала Узбекистан са 3:2.

Када је реч о осталим паровима, у групи Б играће Хрватска, Шпанија и Русија, групи Ц Аргентина, Немачка и Чиле, групу Д чине Белгија, Аустралија и Колумбија, у групи це ће играти Велика Британија, Казахстан и Холандија, док последњу групу чине САД, Италија и Канада.

У четвртфиналу играће по четири првопласиране екипе и две најбоље друго пласиране. Уколико изабраници Ненада Зимоњића буду први у групи играће против једне од те две најбоље селекције.

Данас је у у Мадриду обављен жреб за елитну, Светску групу новог издања једног од најстаријих спортских такмичења на свету, Дејвис купа. А куглице су наш тим послале баш у прву, то јест А групу заједно са веома респектабилним противницима, Француском и Јапаном.

На финалном турниру (18-24. новембра) који ће бити одигран у чувеном тениском центру „Каха магика“ такмичиће се 18 селекција подељених у шест група по три екипе. Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу. 

На самом жребу било је шест носилаца, први и други су финалисти Светске групе 2018, док су преостала четири одређена на основу нове ранг листе која објављена пре 10-ак дана. А то су: Француска, Аргентина, Хрватска, Белгија, Велика Британија и САД. Директан пласман на финални турнир обезбедили су полуфиналисти Светске групе Дејвис купа 2018 - Француска, Хрватска, УСА и Шпанија, као и две „вајлд карте“ - Велика Британија и Аргентина. Остале репрезентације, међу којима је и наша и која је савладала Узбекистан са 3:2, морале су да прођу квалификације.

ГРУПА А - Аргентина, СРБИЈА, Јапан
ГРУПА Б - Хрватска, Шпанија, Русија
ГРУПА Ц - Аргентина, Немачка, Чиле
ГРУПА Д - Белгија, Аустралија, Колумбија
ГРУПА Е - В. Британија, Казахстан, Холандија
ГРУПА Ф - САД, Италија, Канада

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар