"Повреде диктирале састав Партизана!"

Партизан и Бачка пролећни део сезоне настављају дуелом у Бачкој Планаци (субота, 13 часова). Мирковића муче повреде играча, али верује у најбоље издање својих играча и добар почетак другог дела сезоне.

Фудбал 15.02.2019 | 21:50
"Повреде диктирале састав Партизана!"
Бачка и Партизан ће у суботу на стадиону "Славко Малетин" у Бачкој Паланци, у оквиру 22. кола Суперлиге, почети пролећни део сезоне 2018/2019.

Црно-бели, упркос огромном заостатку за Црвеном звездом (15 бодова), верују да ће током другог дела сезоне пружати боље партије и ређати победе. Таквог уверења је тренер Зоран Мирковић, који после "генералке" против Младости из Добоја у Анталији није био најсрећнији. Штавише...

"То је био последњи дан на дугим припремама. Није реткост да се те 'генералке' заврте онако како не би требало. Оно што је било добро да се нико није повредио, јер се из таквог односа, на таквим утакмицама дешавају те ствари", почео је Мирковић своје излагања на конференцији за медије пред деул са Бачком.

Млађи играчи...

"Они ће сигурно добијати шансу и имаће своје минуте у наредним месецима. Они су својим радом и квалитетом заслужили."

Утакмица се игра у суботу од 13 сати (пренос на ТВ Арена спорт 1).

"Задовољан сам како су протекле припреме. Да нисмо имали повреде и лоше време на почетку, биле би идеалне, јер смо спровели у дело све што смо хтели. Одиграли смо јаке утакмице против квалитетних противника и могу да будем задовољан, изузев ове последње. Однос је био како треба, једино нас мучи стара бољка, а то је реализација. Мени екипа изгледа доста добро, спремна је. Имамо ми своје оружје", поручио је стратег Београђана.

Мирковић не верује да ће се Бачка само орјентисати на одбрану голу.

"Тражићемо решење за дефанзивну игру, али Бачка игра код куће и не верујем да ће се само бранити. Бори се за опстанак и свима су бодови потребни, не верујем да ће бити великих калукулација", рекао је Мирковић и додао:

"Пауза је била дуга, напорно смо радили за оно што почиње у суботу. Поставили смо себи циљ, а то је да у свакој утакмици идемо на победу. Бачка је променила тренера, дошао је Зоран Говедарица, импулсиван човек, дисциплинован и врло борбен, његове екипе управо тако и играју. Реч је о искусној екипи и ако бих некога издвојио онда би то били Бјелош, Радиновић, Гаврић и Радовић. Од њих ће нам претити највећа опасност."

Тренер "парног ваљка" верује да су његови пулени схватили шта се од њих очекује у наставку Суперлиге и Купа Србије.

"Ми морамо да схватимо једну ствар и мислим да су играчи схватили: у сваку утакмицу морамо да уђемо максимално озбиљно, концентрисано... Ако уђемо како не би требало онда ће то личити на дуел против Младости, против Бачке код куће, Пролетера и Спартака."

Присетио се Мирковић првог дуела са Бачком.

"Лоша утакмица, растрзана и безидејна. Последњих пола сата смо играли са играчем мање. Све то позива на опрез."

Након последњег меча у Анталији тренер Партизана најавио је и промене у тиму.

"Биће промена, мада, ми смо доста ослабљени јер од самог почетка припрема немамо Данила Пантића и Ђорђа Ивановића, такође је и Муса Нџаи ван строја, имали смо га тек десетак дана, а сада га је и грип 'саставио'. Слободан Урошевић је суспендован, тако да су повреде и суспензија диктирали састав."

Терен у Бачкој Паланци...

"Имамо информацију да је терен у добром стању, а према временској прогнози би требало да у суботу буде лепо време", подвукао је Зоран Мирковић, шеф стручног штаба Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар