Ф1: Мекларен представио болид МЦЛ34!

Екипа Мекларена представила је болид МЦЛ34 којим ће се ове сезоне такмичити у шампионату Формуле 1, са циљем да се поправе резултати у односу на прошлу годину.

Остали спортови 17.02.2019 | 21:15
Ф1: Мекларен представио болид МЦЛ34!
Шта може жуто-плава "стрела", а шта новајлије у њој? Екипа Мекларен представила је болид МЦЛ34 којим ће се ове сезоне такмичити у шампионату Формуле 1.

Екипа је задржала жуту боју из прошле године, уз додатак плаве на предњој и задњој страни.

"Ми смо у процесу обнове и то ће бити путовање", рекао је извршни директор Мекларена Зек Браун, пренели су британски медији.

Мекларен је прошлу сезону завршио на шестом месту у шампионату конструктора, што је напредак од три места у односу на претходну са Хондом.

Мекларен улази у другу сезону са Реноовим моторима, а у екипи признају да болиди нису испунили очекивања, као и да се други део прошле сезоне показао као посебно тежак.

У Мекларену је у последњих 12 месеци било много промена, а у Мекларену сматрају да су увидели разлоге проблема из прошле године и да ће неке грешке избећи у будућности.

Нови болид биће прави изазов за нове возаче у тиму Мекларена.

Први пут од 2007. године Мекларен ће сезону почети са новајлијама - Карлосом Саинцом и Лендом Норисом.

"Сви смо посвећени, мотивисани и уједињени у нашој амбицији да Мекларен поново буде конкурентан, а МЦЛ34 је само почетак тог процеса. Имамо свеж возачки пар, који представља нову генерацију талената Формуле 1. Они су важни чланови нашег колектва и напора да Мекларен напредује", рекао је Браун.

Саинц је дошао из Реноа, а Норис који је био у развојном програму Мерцедеса, прошле године заузео је друго место у Формули 2.

"Посебно сам био концентрисан на припреме током зиме. Нови начин тренинга, нова дијета, посебни тренинзи на симулатору и више времена са инжињерима. Фабрика је постала моја друга кућа откако сам се преселио у Велику Британију", рекао је Саинц.

Он је оценио да би била велика грешка поставити циљеве у овом периоду, пре него што је нови болид изашао на стазу. Норис је рекао да ће дати све од себе да испуни очекивања.

Нова сезона у шампионату Формуле 1 почиње 17. марта трком за Велику награду Аустралије.

Први пут од 2007. године Мекларен ће имати двојицу нових возача у новој сезони, Карлоса Саинца и Ленда Нориса.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар