Објекат ће бити легализован

 - Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, јутрос је рекао да ће Удружење грађана „Мозаик пријатељства“ несметано да настави рад, те да је он већ јутрос издао налог да се у градској управи  Бањалука ријеши проблем легализације објекта овог удружења.

 

Република Српска 14.02.2019 | 12:51
Објекат ће бити легализован
Наиме, проблем је настао јуче када су инспектори Републичког инспектората Мирославу Субашићу, секретару Удружења грађана „Мозаик пријатељства“, казали да има два дана да легализује објекат који удружење користи, а власник је Град Бањалука.

Радојичић наглашава да Удружење „Мозаик пријатељства“ ужива подршку Града, те да је данас дошао да пружи подршку након што су се јуче десиле одређене компликације у инспекцијском надзору.

„Простор који удружење користи Град му је додјелио за хуманитарну активност коју проводи. У децембру им је Град додијелио и додатни простор који тек треба да се уреди. Објекат је градски и нико не зна од када је у власништву града“, казао је Радојичић.

Додаје да у архиву градске управе као и у Архиву РС нема дозвола за постојећи објекат, те ће градска одјељења провести кроз градску управу процес легализације објекта да би Удружење несметано наставило да ради.

Субашић је казао да је био повријеђен када су инспектори рекли да мора да затвори јавну кухињу овог удружења и јавно купатило које користе стари и немоћни грађани као и они погођени социјалним случајем.

„Град Бањалука и предсједница РС Жељка Цвијановић дали су подршку нашем удружењу, добили смо и награде и плакете. Инспектори су ми рекли да имам два дана да створим дозволу или ћу да платим казну следеће седмице у износу од 4.000 КМ“, рекао је видно узнемирени Субашић.

(Независне)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Марко

14.02.2019 11:54

Браво Игоре. Најбољи градонацелник Бањалуке икада... Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор Марку

14.02.2019 12:17

Марко ти мора да си њихов Бот који писе глупости по друственим мрезама. Да скратим . Ј..о те Игор. То је један болесни и исфрустрирани кретен који поред двије наведене особине има и неколико врлина а то је лоповлук и малоградјанстина. Ово ради посто је примјетио да је у...о мотку. Видис Марко ја сам са дотицним кретеном исао цак и у сколу (од основне па до Факултета , пардон укљуцујуци факултет) те са пуним правом описујем карактерне особине дотицног кретена. Ти га Марко хвали колико хоцес ,вјероватно ниси ни ти из Б.Л. те цу замолити Игора да напусти град Бањалуцана и да се врати из врлети одакле је и досао а да притом поведе и тебе посто је и теби тамо мјесто.

Name

РЕ Марко

14.02.2019 14:26

Сваки Марко ради наопако ,ста треба јос реци.

Name

Одговор одговора марку

14.02.2019 12:40

Човјек ради како треба, очигледно је да је нешто постигао у животу а ти ниси, па твоја мржња према њему потиче из тог комплекса. Ниси ти тај који треба да протјерује људе из Бања Луке ово је отворен град за све људе. Ако се теби не свиђа иди гдје ти је боље. Нас остале пусти на миру. Радојичићев Бот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отворен

14.02.2019 14:29

Скоје стране ,затвори уста да те неухвати промаја .

Name

Цовјек

14.02.2019 14:54

Ради како треба ,загадјује БЛ. како треба ,Еко топлана доказ способности и нецега постигнутог у зивоту ,само љубоморни немогу то да препознају .

Name

Поп

14.02.2019 12:57

Само да одговорим овом госп.Ако си исао у сколу са Игором ( како си навео) морао би знати фаон није досао ни од куд .Мајка му је просветни радник ( инаце родјена у Сусњарима) а отац јесте Црногорац .Он одрастао у Росуљама и Н.вароси. и зато не лупај.Инаце сам његова љута опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво опозиционар

14.02.2019 13:56

Сам си одговорио. Вјероватно си ти она друга струја у љутом СНСДу.

Name

Одговор Попу

14.02.2019 13:58

А богами и у насељу Анте Јакица то си заборавио.

Name

Миско

15.02.2019 13:17

Попе опозицијо немој нас ти ститити бранеци Радојцица. Знамо све о њему сви. Покриј се усима !

Name

гогсон

14.02.2019 13:27

Чуј дао подршку Удружењу, не ваља инспекцијски надзор, а то што раде без папира, тому подршка. Коначно ће се средити оно за шта су добили награду. Подршка инспектору!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ива

14.02.2019 13:35

ПА ОВО ЈЕ СМИШЉЕНО УРАДЈЕНО,ДА ИГОР Р.ДОБИЈЕ ПОЕНЕ КОД БИЈЕДЕ,КАО ОН СВЕТАЦ!БАГРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови светски поредак

14.02.2019 14:12

лик који води Мозаик је припадник СНСД-еа , неки дан је сав сретан и спретан причао на АТВ , хвалио се како има помоћ градске управе , центра за социјални рад БЛ. Зато се немојте чудити . Удружење Мозаик је јако битно , јер држи на оку сиротињу, беспосличаре , људе без будућности, пензионере без породица , значи веома битну гласачку скупину која је бројна а јако јефина . Сира и кромпира и гласова ко дрва. Све се снима и држи под контролом. Ужас.

Name

За нови сведски поредак

14.02.2019 17:14

БРАВО.КАЗЕ ФОЛ ПРИЈЕТИО ИНСПЕКТОРАТ,А ТАЈ ИСТИ ИНСПЕКТОРАТ И ТА ИНСПЕКТОРИЦА ПОД УПРАВОМ ВЛАСТИ.СМИЈЕСНИ СУ,ТО МОГУ ПРОСИПАТИ ТИМ ЈАДНИЦИМА. ДЗАБА ТИ РАДОЈИЦИЦУ ДРАСКО ЈЕ НАС БУДУЦИ ГРАДОНАЦЕЛНИК.НЕЦЕТЕ МОЦИ ТОЛИКО УКРАСТИ КЛИКО ЦЕ НАС ЗА ЊЕГА ГЛАСАТИ