Рамос намјерно добио жути картон и све признао!

УЕФА би, чини се, требало посебно да се позабави случајем капитена Реала, Серхија Рамоса, пошто је он признао да је на мечу са Ајаксом намерно добио жути картон.  Рамос "очистио" картоне и поздравио ВАР: Велики сам фан! "Ако ме питате за ВАР, велики сам фан", рекао је капитен Реала, који неће играти у реваншу.

Фудбал 14.02.2019 | 12:45
Рамос намјерно добио жути картон и све признао!
Због тога ће пропустити реванш меч у Мадриду, што ће му омогућити да игра евентуално у четвртфиналу Лиге шампиона.

"Лагао бих када бих рекао да нисам то урадио намерно. Не бих да потценим Ајакс и да кажем да је сада већ све готово, али чињеница је да ми треба одмор. Гледаћу дуел на стадиону и навијаћу за своје саиграче", изјавио је Рамос. 

Да ли је Рамос био свестан да га ова изјава може коштати или не, то не знамо, али на потезу је УЕФА. Ако се дословно буду држали правила, у Ниону ће морати да имају исти критеријум јер су тако ове сезоне казнили играча Порта Хезуса Корону који је такође признао да је намерно добио картон у групној фази, како би очистио суспензију у за португалски клуб, неважном мечу.

УЕФА га је отуда казнила додатном утакмицом суспензије, па буде ли исто применила и у случају Рамос, то значи да шпански репрезентативац не би имао право играња у првом сусрету четвртфинала елитног такмичења. 

Реал је близу тога јер има 2:1 из првог меча у Амстердаму, али за Рамоса је боље било да је ћутао.

Серхио Рамос сматра да је реванш у Мадриду формалност.

Утолико, капитен Реала искористио је вођство свог тима од 1:2 у надокнади времена синоћ у Амстердаму да натера Дамира Скомину да му покаже жути картон, због чега неће играти 5. марта на "Сантијаго Бернабеу" стадиону.

Другим речима, један од најбољих дефанзиваца света и уједно најомраженијих фудбалера данашњице рутински је "очистио картоне" пред четвртфиналну рунду Лиге шампиона, прве у историји у којој се примењује ВАР технологија.

Да ли се Рамос мало залетео и прерано отписао младе фудбалере Ајакса (сетимо се прошле сезоне и свега што се догодило после победе Реала над Јувентусом од 0:3 у Торину), сазнаћемо за 19 дана. Претпостављамо да ће толико и трајати нова полемика у јавности око увођења модерне технологије у популарну игру.

И, док Френки Де Јонг тврди да је ВАР ту да "помогне великима", капитен највећег клуба на свету сматра да је то једна од бољих ствари које су се догодиле фудбалу.

Рамос је после бурне утакмуице на "Јохан Кројф арени" оценио да ВАР очигледно помаже судијама када је потребно да донесу исправну одлуку у тешким ситуацијама и нагласио да је једна таква управо виђена у утакмици са Ајаксом. Он сматра да је Душан Тадић приликом поготка Николаса Таљафика био и у офсајд позицији и, потом, направио прекршај над голманом Тибоом Куртоом, односно да је словеначки тим судија на челу са Скомином искористио ВАР технологију на најбољи могући начин...

"Ако ме питате за ВАР, велики сам фан. Та ствар мало по мало чини фудбал праведнијом игром. Било је случајева када су нам сличне ситуације направиле штету, али је у Амстердаму ВАР био кључан за Реал", рекао је Рамос за "Мовистар".

Он је у првом мечу осмине финала Лиге шампиона као капитен троструког узастопног првака Европе прославио и 600. утакмицу, а од раније су испред њега само шесторица играча "краљевског клуба".

"Била је сјајна атмосфера, Ајакс је добар тим и знали смо да ћемо 'патити на терену'. Нисмо били на нашем најбољем нивоу, али смо се држали заједно и из контри дошли до предности. Два гола су огроман корак за следећој рунди", закључио је он.

Френки Де Јонг, млади ас Ајакса и будући фудбалер Барселоне који ће се тек наиграти утакмица са Реалом, поручио је Рамосу и осталима да ништа није готово.

"У Шпанији морамо да играмо исто као у Амстердаму, одважно и са самопоуздањем. Ништа није решено, Реал и даље осећа притисак, посебно пред својом публиком", рекао је 21-годишњи везиста, један од најталентованијих играча света.

Де Јонг је рекао да је срамота што је Скомина поништио погодак Таљафика и да ВАР служи да се "помогне великима".

Реванш у Мадриду на програму је 5. марта.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар