Запад није на страни Косова

Председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио је да треба сачувати пријатељство са САД и не дозволити да, како је навео, Србија има користи од грешака Косова, указујући да ниједан западни партнер тренутно није на страни Приштине у вези са таксама.

 

Србија 14.02.2019 | 07:37
Запад није на страни Косова
Весељи је за РТК рекао да није требало дозволити да дође до ситуације да амерички државни званичници пошаљу писмо тројици косовских лидера у којем траже укидање таксе на увоз робе из Србије.

Весељи тврди да Србија заслужује таксе, због, како је рекао, некоректног понашања према грађанима и институцијама Косова током две деценије, те додао да Косово треба озбиљно да схвати САД. Он је навео да не треба дозволити да међународни партнери деле исти став са Србијом поводом такси.

- Међу нама нема ривалства, треба да будемо мудри и донесемо одлуке како да превазиђемо ситуацију од које би Србија имала користи. Ми не смемо дозволити Србији да победи. Морамо да одржимо наше партнерство са САД и Западом. Ниједан западни партнер тренутно није на нашој страни по овом питању - навео је Весељи и додао да је то био разлог зашто је предложио привремену суспензију таксе.

(Тањуг)
 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

КИМ у компаративу?

14.02.2019 06:40

Весео, веселији, Весиљи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

14.02.2019 07:39

Весео, Веселији-тужан...

Name

@Роки

14.02.2019 07:52

Ко и код нас. Тема рада институција. Баве се расправама са Србијом а народ најлошије живи у Европи ко и ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалдо

14.02.2019 08:06

Запад гледа своје интересе а Косово је само промасена инвестиција која им се обија о главу.Албанци то нису сватили

ОДГОВОРИТЕ