Мијења свијет и доноси наду

Својим примјером хтјела је да промијени свијет. И успјела је, бар овај “мали” београдски, иако има само 13 година. Анастасија Вујић већ нешто више од годину дана боји сивило болничких соба у веселе боје наде дружећи се са дјецом и носећи им поклоне једном мјесечно.

Србија 13.02.2019 | 22:05
Мијења свијет и доноси наду
Идеја је рођена кроз разговор мајке и кћерке, уводи нас у причу Анастасијина мајка Јелена. Тада дванаестогодишња дјевојчица ријешила је да промијени свијет тако што ће посјећивати другаре који су у болници, носити им поклоне и дружити се са њима.

– Све је почело од једне Анастасијине реченице да жели да помаже другима. Мој супруг Ненад и ја смо то радо прихватили. Признајем, помало смо били изненађени приједлогом јер дјеца у њеном узрасту данас углавном мисле на неке друге ствари попут излазака.

Договорили смо се са начелницима свих медицинских институција у Београду, купили грицкалице и слаткише за малишане и кренули. Одлучили смо да уложимо у дјечје осмијехе. Убрзо су нам се прикључиле и моје колеге из банке, запослени и ђаци у Техничкој школи ГСП у којој је мој супруг професор вјеронауке, потом и пријатељи, људи из нашег окружења, али и Анастасијини другари из школе – почиње причу за Блиц Анастасијина мајка Јелена. 

Бројне су институције којима носе поклоне. Само неке од њих су Клиника за рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”, Институт за здравствену заштиту мајке и дјетета Србије, Унивезитетска дјечја клиника у Тиршовој, Институт за ментално здравље у Палмотићевој, домови за дјецу и омладину, ОШ “Стефан Дечански” за оштећене слухом… Једна донација, каже, може да буде слаткиш, грицкалица, бојанка, бојице, играчка…

Једини услов у хуманитарној акцији “Наше мало – за дјечији осмијех” јесте да не примају новац, а фотографије са поклонима донатора и дјечицом Јелена просљеђује у Вајбер групи направљеној за њих. Хуманитарци, додаје, сваког 15. и 16. у мјесецу могу однијети своје поклоне у парохијски дом код Храма Светог Саве или се договорити са њом гдје им одговара.

(Српска.инфо) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ХУМАНО

13.02.2019 21:21

СВАКА ЧАСТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала

14.02.2019 09:48

Ти драги Боже што имамо овако дивно дијете и родитеље .. ридитељи су сигурно имали огромну улогу у одгоју дјевојчице хвала родитељима а малој дами све најј од срца.

Name

Лука

13.02.2019 21:37

Бозе, има наде када има јос оваквих људи, посебно дјеце и омладине. Заиста,свака цаст и дјевојцици и родитељима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шта је интересује

14.02.2019 07:47

Хоће ли она послије завршетка основне школе уписати средњу медицинску школу а потом медицински факултет?

ОДГОВОРИТЕ