Сестрине сузе за братом: Мауро, зашто то дозвољаваш?!

Од када су се упознали, Мауро и Ванда су проблем који чека да се догоди. Знали су то и у Интеру, али мало ко је помишљао да ће Аргентинац окренути леђа и породици, сестри Ивани. . .

Фудбал 13.02.2019 | 23:45
Сестрине сузе за братом: Мауро, зашто то дозвољаваш?!
Од дана када су се упознали, Марио и Ванда су проблем који чека да се догоди.

Иако, углавном, у том проблему најдебљи крај извуче он.

Могли су то да претпоставе и у Интеру, али су одлучили да ствари решавају превентивно, па су на лето 2015. тада још 22-годишњем Мауру Икардију - играчу на "ратној нози" са најокорелијим Интеристима - доделили капитенску траку и уговор са убедљиво најјачом платом у клубу.

Мир је потрајао добре три и по године, али су се ствари погоршале када је убојити стрелац одлучио да бригу о каријери препусти Ванди Нари, својој драгој и некада венчаној супрузи бившег пријатеља и саиграча, Максија Лопеза.

Због тога што је плавокосом колеги отео плавокосу невесту, Икарди је годинама био у немилости најбољих аргентинских фудбалера (па и селектора, нарочито Дијега Марадоне), па се на прсте једне руке могу набројати његови наступи за "гаучосе" до летошњег привременог повлачења Лионела Месија након неуспеха Русији.

Ове зиме успео је да да захладни односе и са тренером и саиграчима у Интеру, због чега му је Лућано Спалети одузео капитенску траку и, наводно, удаљио га из прве поставе пред утакмицу шеснаестине финала Лиге Европе са бечким Рапидом.

Међутим, када је ове среде увече изашао пред медије, Спалети је открио да дојучерашњи капитен није одстрањен из тима, већ да му је само одузета трака, а да се он самовољно није појавио на тренингу пред меч и да је тако грубо прекршио дисциплину и професионални уговор са "неразурима".

Претпостављамо да је Аргентинац то и желео и урадио на наговор свог агента, Ванде Наре, али - ако ништа друго - за овај бојкот саиграча којима је три и по године био капитен нема подршку у најужем кругу породице.

Штавише…

У "сапуници" која је узнемирила црно-плави део Милана једну од главних улога узела је и Маурова рођена сестра, Ивана, која је до брата покушала да дође преко Тwиттера - што донекле говори и о томе ко у овом тренутку има пуну контролу над каријером једног од најопаснијих нападача данашњице.

"Сироти мој брате, зашто дозвољаваш да ти се ово догађа? Знаш да Интер не дозвољава такав став. Да имаш озбиљну особу уз себе, некога коме је заиста стало, овакве ствари ти се не би догађале", написала је Ивана Икарди и прилично јасно описала ситуацију, иако није навела ниједно име.

Икарди је ове зиме упао у кризу форме (или сам до тога довео?), што се поклопило са серијом очајних резултата Интера који су умало коштали Спалетија посла, међутим када је нови спортски директор "неразура" Бепе Марота иступио јавно, пружио пуну подршку тренеру и поручио да клуб неће мењати шефа, навијачи као да су добили сигнал да проблем постоји на другом месту.

И не само они.

Од тог дана све је водило ка непријатном, непрофесионалном и недостојном растанку великог клуба и једног од његових "најпаженијих" синова.

Икарди је "похађао" Барселонину чувену академију "Ла Масију", где је и упознао Максија и Ванду, а када се 2011. преселио у Ђенову и постао "тинејџ" сензација Сампдорије, прочуле су се и гласине о "крађи младе" о којима је Аргентина "брујала" месецима. Талентовани центарфор доведен је на "Ђузепе Меацу" 2013. године са 11 погодака у 33 наступа за клуб са "Марасија" и брзо наговестио какав ће центарфор постати - у првој сезони постигао је девет, у другој већ 22 гола, а до данас био је стрелац 122 пута на 210 наступа у црно-плавом дресу.

Да ли ће га опет обући?

Уговор му истиче 2021. године, минимална откупна цена од 110 милиона евра за клубове из иностранства истекла је прошлог лета, па тако власници Интера сада морају да преговарају са заинтересованим странама о висини трансфера, а један од основних узрока његовог незадовољства је годишња плата од 5,5 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар