Спалети: Нико га није избацио, сам је ријешио да не игра!

Тренер Интера објаснио неспоразум са ражалованим капитеном.

Фудбал 14.02.2019 | 08:45
Спалети: Нико га није избацио, сам је ријешио да не игра!
"Нико га није отерао из тима, сам је одлучио да не путује са нама", објаснио је вечерас тренер ИнтераЛућано Спалети разлог због којег се досадашњи капитен Мауро Икарди не налази у комбинацији за сутрашњи окршај 1/16 финала Лиге Европе против Рапида из Беча.

Припреме Нероазура за премијерни пролећни наступ у другом по јачини европском такмичењу протичу у напетој атмосфери, а након одлуке са се Аргентинцу одузме капитенска трака и додели голману Самиру Хандановићу.

"Сутра је важна утакмица, а о Икардијевом статусу расправљаћемо други пут", рекао је Спалети за Скај Италију.

Потом и отворено образложио ситуацију.

"Одлука је тешка и болна, али је добила подршку целог тима и делује да су сви у екипи задовољни. Његов недолазак? Мауро је тај који је рекао да не жели да буде у тиму и путује с нама. Позвали смо га, разочаран је, али и нама је било тешко да донесемо овакву одлуку и саопштимо му је. Рекао сам и после Парме да имамо проблематичну ситуацију и да морамо да је разрешимо у најскорије време. Ово што се десило је потврда тих речи. Ако постоји неко ко не размишља о позитивно о резултату сутра, не треба да путује. Донели смо важну одлуку у право време, ма колико она била болна. Икардијево окружење га је ометало, и њега и тим који је предводио као капитен", објаснио је Спалети.

Утакмица у Бечу између Рапида и Интера игра се у четвртак од 18.55 часова.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар