Оштра критика Варде: Наша дјеца су очигледно "слине"!

Срам вас било! Некадашњи српски кошаркаш, Ратко Варда, оштро је критиковао људе који су омогућили да кошаркаш Партизана, Маркус Пејџ, добије држављанство Србије.

Кошарка 13.02.2019 | 19:30
Оштра критика Варде: Наша дјеца су очигледно "слине"!
Због пропозиција Купа Радивоја Кораћа и броја странаца у екипи, црно-бели су одлучили да Пејџу дају српско држављанство како би он могао да игра у Нишу.

Ово није ни први ни последњи случај да су се српски клубови одлучили за овакав потез и Варда је путем званичног Инстаграм профила упутио оштру критику:

"Треба ли било који коментар!? Ма јок ми смо земља великог срца тако бре треба још једном да покажемо да држављанство Републике Србије очигледно неким људима ништа не значи, да су наша деца очигледно “СЛИНЕ” које треба истрести из носа па дајте држављанство неком ко је пре ове године за Србију чуо можда само преко ТВ и сви су они бољи од наше деце! Срам вас све било сви ви људи који сте подржали и омогућили ово! Зашто мени нико није дао Амерички пасош, Турски, Руски Пољски... итд итд? Па зато што се пасош не даје странцима или коме већ јер да би постао држављанин једне земље треба да ожениш неку девојку из Србије да имаш децу са њом или да ти је баба или деда или неко из земље чији пасош добијаш. Срам вас било и да не помињем понаособ сваког од вас који сте ово допустили или направили јер пара врти где бургија неће. Да вас подсетим на једну чињеницу 2013 године док сам играо у Радничком и пре него сам покидао ахилову тетиву за финале купа Радивоја Кораћа нисам био држављанин Србије иако сам измиривао све пореске обавезе (тад сам био држављанин Србије) и живео у Београду од моје 12те године или од 1991год. Е тад сам био држављанин Босне и Херцеговине! Јер је вама то тако одговарало. Поносан сам на своје корене! Ја сам Србин из Босне али пре свега човек и спортиста! Срам вас било!", написао је Варда на Инстаграму. 

Куп Радивоја Кораћа на програму је од четвртка до недеље, а Партизан у четвртфиналу игра против Новог Пазара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар