Тухел: Јунајтед може да побиједи у Паризу!

Тренер Пари сен Жермена истиче да у "нокаут" фази Лиге шампиона још нико није прошао даље после прве утакмице.

Фудбал 13.02.2019 | 17:15
Тухел: Јунајтед може да побиједи у Паризу!
Томас Тухел велики је победник премијерног меча осмине финала Лиге шампиона, између Манчестер јунајтеда и Пари сен Жермена (0:2).

Иако није могао да рачуна на повређене Нејмара, Каванија и Менијеа, а уз то је изоставио и Рабиоа, немачки стручњак одредио је праве замене и поставио добитну тактику.

Његов голман, прекаљени Ђанлуиђи Буфон, практично је био без посла током 90 минута утакмице на "Олд Трафорду", а Преснел Кимпембе и Килијан Мбапе су у размаку од седам минута, почетком другог полувремена, постигли поготке који су Парижане довели на праг четвртфинала.

"Знали смо да можемо да победимо у Манчестеру, али и они имају квалитет да победе у Паризу. Такав је спорт, фудбал поготово, Лига шампиона. Не можемо да се опустимо и мислимо да смо већ у четвртфиналу, јер смо тек на полувремену двомеча. Водимо 2:0, то је добар резултат, али нико још није прошао у даље такмичење после прве утакмице", изјавио је Тухел.

"Морамо да будемо спремни да поново уложимо велики труд, да одиграмо са истим менталитетом... Онда ћемо бити у доброј позицији да забележимо још једну победу".

ПСЖ ће "на папиру" имати олакшан посао у реваншу, јер ће због црвеног картона (два жута) ту утакмицу пропустити Пол Погба.

Тухел је за француског аса, који игра сјајно откако је Оле Гунар Солскјер заменио Жозеа Муриња, у уторак пронашао решење у лику Бразилца Маркињоша, који га је одлично чувао у простору између везног реда и напада "црвених ђавола".

"Добро смо стајали када је лопта била код њих. Били смо близу један другом, затварали простор и помагали једни другима. Био је то добар микс агресивности без лопте и смирености и стрпљења са лоптом у ногама, нарочито у другом полувремену. Наши 'везисти' су диктирали ритам утакмице и контролисали у којој брзини ће се играти", навео је Тухел.

Реванш на "Парку принчева" заказан је за 6. март.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар