ЛШ: Нико никад као Заниоло!

Најмлађи Италијан с два гола у нокаут фази Лиге шампиона! Нова звезда је рођена. . .  Заниоло исписао историју: Нисам очекивао рекорд! Везни фудбалер Роме, Николо Заниоло, каже да није очекивао да ће ући у историју као најмладји Италијан са два гола на једном мечу нокаут фазе елитног такмичења.

Фудбал 13.02.2019 | 16:45
ЛШ: Нико никад као Заниоло!
Заниоло је са 19 година и седам месеци дао два гола Порту, што су му први у Лиги шампиона, и тако постао најмлађи на Апенинима који је то постигао.

"Невероватна ноћ за мене, никада нисам очекивао овако нешто. Славити са навијачима гол је фантастично, не могу да опишем. Надам се да ћу поновити", рекао је Заниоло за Скај Италија.

Заниоло, који је летос дошао у Рим из Интера као "кусур" у трансферу Радје Наинголана, могао је да има перфектно вече да Адријен није смањио заостатак Порта.

"Нисмо смели да примимо гол, Порту ништа нисмо дали, али и даље ништа није решено. Верујем да ћемо победити и у Португалији", закључио је сјајни фудбалер, кога су синоћ прославиле асистенције Едина Џека.

Реванш измедју Порта и Роме игра се 6. марта на стадиону Драгао.

Поред спектакла на Олд Трафорду који је сигурно привукао највећу пажњу читаве планете ове вечери не можемо, а да се не осврнемо на фантастично издање нападача Роме Никола Заниола који је на Олимпику исписао најлепше странице своје каријере и европског фудбала.

Примљени гол Вучице у 79. минуту бацио је сенку на сјајно издање дечка који је прави летњи трансфер џек-пот овог клуба, а који је у Риму исписао историју фудбала на Апенинима, поставши најмлађи Италијан који је постигао два гола у нокаут фази Лиге шампиона на једној утакмици. Са само 19 година...

"Врло сам срећан. За мене је ово незабораван дан. Ништа није готово, имамо реванш. Не размишљам о својим головима, важнији ми је тим. Спремићемо се за реванш, нећемо ништа да им унапред поклонимо, јер смо добар тим. И вечерас смо играли добро, а што се тиче прославе голова испод јужне трибине, то је јединствени осећај, надам се да ћу имати прилику још пуно пута да славим", рекао је Заниоло.

Капитен Роме Данијеле Де Роси такође је пун хвале за младог саиграча.

"Сјајан момак. Свакога дана се доказује. Поседује невероватну физичку снагу и одличну технику. Биће топ фудбалер, нема сумње", истиче Де Роси.

Похвално се о Заниолу изјаснио и Фабио Капело који је био гост у стуфију Скаја као консултант.

"Карактер, снага и квалитети Заниола су импресивни. Обожавам га, свиђа ми се као играч и то не само он, допадају ми се и Пелегрини и Кристанте. Ма, цео Ромин везни ред је репрезентација Италије", сматра Дон Фабио.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар