Аталанта је у јануару одбила скоро 70.000.000 евра!

Опет имају гомилу атрактивних играча!

Фудбал 15.02.2019 | 19:00
Аталанта је у јануару одбила скоро 70.000.000 евра!
Аталанта је најпријатније изненађење италијанске Серије А ове сезоне. Ако се тим из Бергама и може назвати неким изненађењем с обзиром на резултате и игру које приказује већ трећу сезону заредом.

Са добрим фудбалом и добрим резултатима је и порасла цена неким играчима, па се Аталанта током зимског прелазног рока нашла на великим искушењима. Богатији клубови су бацили канџе на њене најбоље играче и послали понуде којима је било тешко одолети. Скај Спорт јавља да је Аталанта у минулом прелазном року одбила понуде у вредности од скоро 70.000.000 евра за тројицу њених играча.

Најтеже је било остати имун на понуде за колумбијску гол-машину Дувана Запату. Вест Хем је био спреман да плати обештећење од чак 45.000.000 евра за Запату, али је Аталанта глатко одбила јер Колумбијац није био на продају. Бар у јануару. А видећемо шта ће бити на лето...

У финишу зимске пијаце је и Рома имала идеју да се појача из Бергама. Монћи је понудио Вучици 13.000.000 евра за словеначког везисту Јосипа Иличића, али је Аталанта одбила и ту понуду јер је Словенац један од кључних играча Гасперинијевог тима.

На крају се јавио и Селтик са понудом од 10.000.000 евра за белгијског левог века Тимотија Кастања, али је Аталанта одолела и овом изазову. И имала је право. У последњих шест мечева у првенству и Купу Италије је забележила пет победа и реми када је од 0:3 дошла до 3:0 против Роме. Елиминисала је Јуве из купа, одиграла неке спектакуларне партије као против Сасуола којем је дала шест голова. Равноправан је такмац миланским и римским клубовима у борби за Лигу шампиона...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар