Федерер означио циљ ове сезоне!

Швајцарац потврдио да ће у 2019. играти турнире на шљаци и изнео оквирни календар. . .

Тенис 17.02.2019 | 12:30
Федерер означио циљ ове сезоне!
Роџер Федерер желео је боље да започне сезону. Признао је да је хтео више да направи на првом гренд слему, Аустралијан Опену и одбрани титулу, али га је Стефанос Циципас спречио у томе савладавши га у четвртом колу.

Швајцарац не очајава због тога. Каже да се осећа добро, да је мотивисан и спреман за трку са највећим ривалима, Новаком Ђоковићем и Рафаелом Надалом, али и са млађим играчима.

Он је потврдио да ће ове године играти на шљаци, што није био случај претходних сезона, укључујући и на Ролан Гаросу, први пут после 2015. године.

За други гренд слем сезоне у Паризу спремаће се на неколико турнира, али још није открио на којима. Организатори мастерса у Монте Карлу надају се да ће учествовати на том турниру, али Федерер још није донео коначну одлуку.

"Не бих да играм много турнира на шљаци, радије бих тренирао и припремао се за сезону на трави. Не желим да претерујем. Када је реч о Монте Карлу, још је рано причати о томе",навео је Федерер, који би у свој календар могао да уврсти и Рим или Мадрид.

Он је јасно истакао који му је циљ ове године.

"То је без сумње Вимблдон", поручио је Федерер, који је на лондонској трави подигао осам од укупно 20 гренд слемова у каријери.

"Ипак, важно ми је и да се добро припремим за тај део сезоне, односно да одиграм турнире који прво следе - у Дубаију, крајем фебруара, па Индијан Велс и Мајами у марту", напоменуо је Федерер.

Он је додао да су у његовом календару ове сезоне сигурни и наступи на УС Опену, Лејвер купу, у септембру у Женеви, и заврши турнир сезоне у Лондону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар