"Независност, па укидање такси"

Рамуш Харадинај, премиијер привремемених приштинских институција, признао је да су САД, односно амерички амбасадор Филип Коснет, поново јутрос затажили укидање такси на робу из Србије И БиХ, те поновио да нема санкција које би Приштину на то могле натјерати без признања тзв. независног Косово од Београда.

Србија 12.02.2019 | 17:58
"Независност, па укидање такси"
Харадинај је раније данас објавио на свом Фацебооку да је, како је навео, био на редовном радном састанку са амбасадором Коснетом не помињући ни рјечју поновљени захтјев САД за укидање такси.

На конференцији за новинаре, након сједнице владе, Харадинај је потврдио поновни захтјев САД за укидање такси, те поновио да се то неће догодити без претходно постигнутог споразума о признању тзв. Косовске независности од Београда.

Приштински Зери је пренио да је Харадинај рекао да “нема тих санкција које би могле присилити Косово да укине таксе наметнуте на српске производе”.

"Увјеравам вас да таксе могу остати бесконачно, вјечно, док се не ријеши проблем Косова и Србије. Нема тих санкција које нас могу присилити да их укинемо, било од националних или других организација", рекао је Харадинај.

Оцијенио је да је поновљени позив САД за суспензију такси, који му је изнио данас амбасадор Коснет, "јасна позиција Стејт департмента, коју они сугеришу да би се отворио пут наставку дијалога".

"То је јасан став Америке. Такође смо разговарали о другим темама", изјавио је Харадинај након сједице владе.

Поновио је да је став Приштине јасан.

"Наша позиција је јасна. Ја такође желим да таксе буду укинуте, не само суспендоване, али је то везано за признавање", навео је и додао да сматра да је дијалог са Београдом започет раније и наставак тог процеса, каже, не треба да буде ничим условљен.

Таксе су по њему нешто друго и његов услов за њихово укидање је "постизање споразума о признању Србије И Косова".

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Србин

12.02.2019 17:43

Харадинај неце моци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.02.2019 23:28

Узми мало кокаина ....треба ти....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узајамно

13.02.2019 08:40

Па нека Србија и БиХ наметне њима неке друге усливе и таксе и рјесен проблем ког они уцјењују ако могу они засто то неби могла србија и БиХ

ОДГОВОРИТЕ