Нови хулигански испад у Хрватској!

Група од 15 младића у Шибенику тукла рукама и ногама момка који је био у друштву девојке. Наводно је разлог напада био тај што је он навијач сплитског Хајдука.

Фудбал 12.02.2019 | 21:45
Нови хулигански испад у Хрватској!
Не прође дан а да се у региону Балкана не догоди неки инцидент повезан са хулиганима.

Из Хрватске, само неколико дана након што су у Сплиту нападнути ватерполисти Црвене звезде, који су се трчањем и скакањем у море, спасили линча, догодио се нови тежак инцидент.

Овог пута у Шибенику.

Хрватски медији преносе да је 20-годишњи младић из Водица код Шибеника задобио тешке телесне повреде у понедељак увече, након што га је претукла група од око 15 момака.

Реч је о припадницима навијачке групе Фунцути из Шибеника, који навијају за фудбалски и кошаркашки клуб из тог приморског града.

Отац пребијеног младића, који је у тренутку напада на аутобуској станици био у друштву своје девојке, сматра да је разлог што су његовог сина пребили само у томе што је он навијач сплитског Хајдука.

"Мој син Тони је велики хајдуковац и на свом Инстаграму има слике са обележјима навијачке групе Торцида. Претпостављам да је то био повод 'Фунцутима' да се обрачунају са мојим сином. И то на овакав кукавички начин да их је дошло њих петнаестак. Као родитељ сам огорчен, али и тужан. Шибеник и Водице су два суседна места, имам пуно пријатеља из Шибеника. Не могу да верујем да младост Шибеника може да удари на водичку. Желим само као отац да се више стане на крај овом хулиганском лудилу које влада у нашој држави, да ниједно дете више не настрада због припадности неком клубу", испричао је отац пребијеног младића за "Јутарњи лист".

Његов син има подливе испод оба ока, повреде носа и рамена и нагњечење ребара.

Пребијени младић је испричао да је пре напада био са девојком у кафићу где су били на забави после њене матурске вечери и да су певали и песме Хајдука. Потом му је на Инстаграму стигла претећа порука једног шибенског "Фунцута".

"Одговорио сам да нећемо више да певамо. Са девојком сам се упутио на станицу јер смо имали аутобус у 19 сати. Десет минута пре поласка аутобуса, двоје 'Фунцута', а један од њих имао је фантомку, пришли су ми и почели ме да ме гурају и ударати. Врло брзо дошло их је још 10 до 12, не сјћам се више, бацили су ме на под и ишутирали. Иако су били маскирани, препознао сам њих четворицу, јер су ми и раније претили", рекао је 20-годишњи Тони Јуричев.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар