Партизанова „десетка: Јарамаз на зајам до краја сезоне!

Црно-бели потврдили посао! Огњен Јарамаз у Партизану! Црно-бели јачи за експлозивног плејмејкера, свог некадашњег ђака. Најавио је из Шпаније свој долазак!

Кошарка 12.02.2019 | 18:30
Партизанова „десетка: Јарамаз на зајам до краја сезоне!
Као што је и најављено, Огњен Јарамаз стигао је у Партизан.

Спољни играч Бургоса у уторак јутро је привремено раскинуо сарадњу са Шпанцима и запутио се ка Београду, где ће до краја сезоне играти као позајмљен кошаркаш. Клуб из Хумске 1 потврдио да је ангажман бека/крило који се после шест месеци враћа на абалигашке терене, пошто је до летос носио дрес Меге.

У Партизану је задужио „десетку“.

„Било је задовољство чинити део фамилије у Бургосу. Захвалан сам на подршци коју сам добио од људи овде. Ипак, за мене је најважнија ствар да играм што више. Због тога сам одлучио да је најбоља опција за мене да пређем у Партизан до краја сезоне. Имао сам фантастичне тренутке у Шпанији, одлично искуство и то ће ми помоћи много у наставку каријере. Желим екипи сву срећу у наставку сезоне“, поручио је Јарамаз на опроштају од клуба са којим има уговор до јуна 2020. године.

Иако се помињало да ће Огњен Јарамаз потписати вишегодишњи уговор са Парним ваљаком, засад је сарадња озваничена у виду позајмице, а преостаје да се види хоће ли на лето ће српски клуб имати право да откупи његов уговор.

У актуелној сезони одиграо 18 утакмица за Шпанце, просечно је бележио 6,4 поена по мечу, а ово ће му бити други мандат међу црно-белима, за које је играо у млађим категоријама. С обзиром да ће га на време регистровати, Јарамаз ће деби у екипи Андрее Тринкијерија требало да упише током предстојећег финлног турнира Купа Кораћа у Нишу.

Више нема дилеме:

Огњен Јарамаз (23 године, 193 центиметара) појачао је Партизан, у који стиже на позајмицу из шпанског Бургоса.

Оно што је у понедељак наговестио његов агент Миодраг Ражнатовић, у уторак се и формално догодило, јер је његов клуб потврдио да је некадашњи плејмејкер Меге прешао међу црно-беле.

Потврда је стигла и од самог играча:

"Било је велико задовољство бити део породице Сан Пабла. Веома сам захвалан за подршку коју сам добио од навијача и људи из Бургоса, али на крају крајева - као играчу ми је најважније да редовно играм. Због тог разлога, одлучио сам да је најбоља опција за мене да играм за Партизан до краја сезоне", изјавио је члан златне генерације "орлића" и освајач Европског првенства у узрасту до 20 година, у генерацији са Гудурићем, Загорцем...

Јарамаз је био најбољи стрелац и асистент тог тима у финалној победи против репрезентације Шпаније, земље у којој је живео од јуна 2018, када је потписао двогодишњи уговор са Бургосом.

Млади плејмејкер, кога су Њујорк Никси одабрали на НБА драфту 2017. као 58. "пика" заправо се вратио у Партизан, за који је наступао у младим категоријама. Такође, играч црно-белих био је и његов старији брат, Немања.

Деби за Партизан, експлозивни плејмејкер имаће у Нишу, где је у дресу Меге 2016. године остварио највећи клупски успех у каријери и освојио "Жућкову левицу".

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар