Јокић: Сви мисле да ћемо стати, али варају се!

Никола Јокић је у фокусу медија широм света. Српски кошаркаш ове сезоне игра сјајно у дресу Денвера, а као награда стиже "ол стар" утакмица 18. фебруара.

Кошарка 12.02.2019 | 18:15
Јокић: Сви мисле да ћемо стати, али варају се!
Јокић је изабран да игра за "Тим Јанис", а изванредни центар је у ноћи између понедељка и уторка поново пружио блиставу игру, овог пута против Мајамија.

Постигао је 23 поена уз 12 скокова и био најбољи у редовима Нагетса који су славили са 103:87.

Јокић можда још нема популарност Стефа Карија или Леброна Џејмса али полако постаје играч око којег се све врти. 

Тако је агенција "Ројтерс" објавила текст у којем се истиче учинак српског кошаркаша. Пренели су да је Јокић нови Владе Дивац, али са "знатно већим потенцијалом". 

"Сви мисле да ћемо у једном тренутку стати. Мислим да сви они који се кладе на то ће бити губитници. Ми смо заиста веома добар тим", изјавио је Јокић, који ове сезоне има просек од 20.4 поена, 10.5 скокова и 7.7 асистенција по мечу.

Када је недавно објављено да ће Јокић бити учесник Ол стар меча у Шарлоту, као први играч ове екипе после Кармела Ентонија из 2011. године, цео тим је славио. 

"Када вам стигне такво признање да играте на Ол стар мечу, то доноси велико самопоздање младој екипи као што је наша. Постајемо приметнији за све. То што је Никола награђен позивом да игра на таквој утакмици ће му дати велико самопоуздање да настави да напредује, он има велику шансу да буде међу 24 најбоља играча на свету", изјавио је тренер Денвера Мајкл Малоун. 

Пре три сезоне Денвер је имао најнижу посету у НБА. Николу Јокића су драфтовали 2014. а у његовој четвртој НБА сезони до изражаја је дошао сав његов таленат. Никола каже да има много оних који су утицали на њега. 

"Лери Бирд, Мајкл Џордан, Меџик Џонсон, Кобе и Шек, много сам играча пратио када сам одрастао. Такође и Трејси Мегрејди и Винс Картер. Све сам их гледао на Јутјубу", изјавио је Јокић. 

Да би успео, морао је много тога да мења. Озбиљно је радио на кондицији, а променио је и начин исхране, не узима слаткише и не једе у касним вечерњим часовима. 

"Води рачуна о себи како би сваким даном био све бољи. То је оно што раде прави лидери", изјавио је бек Денвера Вил Бартон. 

Како год било. Денвер је хит сезоне, а Јокићев допринос томе је кључан. И једно је јасно, Никола се тиме неће задовољити.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар