Јокић блистао, Мајами пао!

Јокић бљеснуо против Мајамија за прекид серије пораза.  Кошаркаши Денвера савладали су у ноћи између понедељка и уторка у "Пепси центру" екипу Мајамија са 103:87.  Домаћи терен је домаћи терен. . . Плус Јокић на центру.  Чак 38. дабл-дабл учинак српског центра у првој победи Денвера после три везана пораза.

Кошарка 12.02.2019 | 09:30
Јокић блистао, Мајами пао!
После три пораза на страни у последња четири меча, Нагетси су се коначно вратили пред своје навијаче и прекинули серију пораза, а у главној улози поново је био Никола Јокић.

Српски кошаркаш је приказао још једну одличну партију, забележио је 38. дабл-дабл учинак у дресу Нагетса са 23 поена, 12 скокова и четири асистенције. Играо је 36.5 минута.

Денвер је на крају прве четвртине имао осам поена предности (35:27), али је на полувремену разлика била свега пет поена, 54:49. 

Међутим, Денвер се одлепио од гостију са Флориде у трећоој четвртини, разлика је била двоцифрена већ на истеку исте (83:70), тако да је у поседњој четвртини било питање само како сачувати предност. 

Тренер Денвера Мајкл Малоун је протеклих дана критиковао своје перјанице како су помало "лењи у одбрани", међутим, овог пута су били знатно бољи о чему сведочи и за НБА релативно низак број поена гостујуће екипе. 

"Мислим да су момци јако добро разумели да после три пораза у низу, бројке које смо имали нису били ни близу стандарда које смо поставили у претходном делу сезоне. Одбрана почиње на лопти. Наши бекови су урадили добру ствар тиме што су урадили све да противнички играчи у раној фази напада осете наше присуство", изјавио је Малоун.

Када је реч о Јокићу он је био одличан не само под кошем већ и са дистанце, о чему сведочи да сва је погодио сва три шута за три поена. Поново је био покретач свих акција Нагетса, уливао је самопоуздање саиграчима који су га веома добро пратили. 

Попут Јокића, Малик Бизли је такође завршио сусрет са 23 поена уз две асистенције, док је Монте Морис постигао 17 поена уз три скока и седам асистенција. Мајсон Пламли је додао 11 поена уз осам скокова и три асистенције, а Џамал Мареј десет поена уз пет асистенција и скок. 

Код Мајамија, Џастис Винслоу је постигао 15 поена, Џејмс Џонсон поен мање, док је Џош Ричардсон сусрет завршио са 12 поена и осам асистенција. Кели Олиник и Дион Вејтерс су постигли по 11 поена. 

После овог сусрета, Денвер иума скор 24-4 пред својим навијачима, а Малоун ће ускоро бити на слатким мукама. Сва три бека су пружили добре игре, а ускоро се на терен враћају и Ајзеа Томас и Гери Харис. 

"Биће то леп проблем за мене. Наша тимска дубина јер нешто што може да направи проблем другим екипама, а показали смо да можемо да добијемо и када играмо са ниском поставом. Видећемо како ћемо даље, нека они прво оздраве, после ћемо утврдити која је најбоља постава", рекао је Малоун.



Као што кажу у култном остварењу „Кад порастем бићу Кенгур“ – домаћи терен је домаћи терен. Преведено на језик НБА лиге, није Кенгур на голу, него Никола Јокић на позицији центра. Кад је тако и кад се игра у Колораду, не мора Денвер да брине, што се најбоље видело у сусрету са Мајамијем, у коме су Нагетси славили 103:87, уз још једну сјајну партију српског центра.

После три везана пораза на турнеји по Истоку, тим Мајкла Мелоуна се разгоропадио пред навијачима у „Пепси центру“, затегао одбрану и мада су гости са Флориде дуго држали прикљчак нису успели да одоле. Била је ово 18. победа Денвера у последњих 19 сусрета пред својим навијачима, а тај низ једино је прекинуо владајући шампион, Голден Стејт. Свеједно, опет се показало да кад одигра квалитетну одбрану састав из Колорада је завршио више од пола посла, о чему сведочи податак да има учинак од 18:1 у утакмицама кад сведе противника на мање од 100 поена.

А на супротном крају терена, зна се, још једно изванредно издање Николе Јокића. Дугајлија из Сомбора убацио је 23 поена и забележио 12 скокова, што му је чак 38. дабл-дабл учинак у сезони. Додуше, овога пута га шут и није служио, промашио је чак девет покушаја из игре, међутим, пред крај друге четвртине био је прилично расположен, убацио је три везане тројке и учинио да предност Денвера изгледа убедљивија него што ју је домаћи тим игром заслужио. Осим стопроцентног учинка за три, Никола је за 36 и по минут, погодио шест од седам пенала.

За прву дуплу победу над Мајамијем још од сезоне 2008/2009, осим Јокића, били су заслужни Малик Бизлиса 20 поена, Монтеј Морис (17) и Мејсон Пламли (11 поена), а битно је и сазнање да се на паркет после повреде вратио Пол Милсап и убацио девет  поена, уз десет ухваћених лопти.

Јокић и Денвер би учинак могли да подебљају у наредних шест мечева, јер су на чак пет домаћни, а у том низу први противник им је Сакраменто, са Богданом Богдановићем и Немањом Бјелицом, у четвртак јутро.

Из синоћњег програма издвајамо дуел Оклахома – Портланд, у коме је домаћин славио 120:111, уз чак два трипл-дабла својих првих звезда. Доминирао је Пол Џорџ, пошто је убацио чак 47 поена (од тога 25 у првом делу), ухватио 12 лопти и забележио десет асистенција, док је његов саиграч Расел Вестбрук опет „силовао лопту“ и зауставио се на 21 поену, 14 скокова и 11 асистенција.

Био је то десети узастопни трипл-дабл Вестбрука чиме је надмашио рекорд чувеног Вилта Чембрлејна.

НБА ЛИГА, РЕЗУЛТАТИ

Кливленд – Њујорк 107:104
/Секстон 20 – Ален 25/

Детроит – Вашингтон 121:112
/Драмонд 32 – Бил 32/

Индијана – Шарлот 99:90
/Тарнер 18 – Вокер 34/

Торонто – Бруклин 127:125
/Ленард 30 – Расел 28/

Чикаго – Милвоки 99:112
/Лавин 27 – Адетокумбо 29/

Хјустон – Далас 120:104
/Харден 31 – Дончић 21/

Минесота – Лос Анђелес Клиперс 130:120
/Таунс 24 – Вилијамс 45/

Оклахома – Портланд 120:111
/Џорд 47 – Лилард 31/

Денвер – Мајами 103:87
/Јокић 23, Бизли 23 – Винслоу 15/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар