ВАР стиже у Србију следећег љета?!

УЕФА потврдила!

Фудбал 13.02.2019 | 23:52
ВАР стиже у Србију следећег љета?!
Видео технологија је дебело загазила у фудбал, а од следећег лета ће ВАР технологија највероватније стићи и у Србију. Потврда је стигла из УЕФА. После Купа конфедерација, СП за клубове, Мундијала, Италије, Немачке, Шпаније, Француске, Португалије, Пољске, Турске, од наредног лета ће видео технологија премијеру доживети и на једном од српских стадиона.

Европска кућа фудбала је још раније потврдила да ће ВАР технологија од следеће сезоне бити примењена у већини такмичења под њеним окриљем. Одлучено је да ће ВАР од сезоне 2019/20 корстити у Лиги шампиона, али ће у УЕФА такмичењима дебитовати још раније. УЕФА је и званично потврдила да ће ВАР технологија користити у нокаут фази Лиге шампионе ове сезоне, финалу Лиге Европе и финалу Лиге нација. А од лета и на ЕП за младе репрезентације у Италији и Сан Марину, Суперкупу Европе, али и плеј-офу за улазак у Лигу шампиона. Што је битно и за наш фудбал.

То значи да би ВАР могао да дође у Србију ако наш шампион избори пласман у последње коло квалификација за Лигу шампиона. Тренутно се највеће шансе за то дају Црвеној звезди која би у том случају морала да прође три кола квалификација па би на Маракану сигурно стигао систем за ВАР технологију. У том случају се подразумева да би одлуке провераване преко ВАР технологије биле емитоване на великом семафору на стадиону.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар