Бајерн кренуо по мађарско чудо!

После само пет мечева за први тим Салцбурга цена 10. 000. 000 евра! Конкуренција су Јуве, Интер, Арсенал. . .

Фудбал 14.02.2019 | 09:00
Бајерн кренуо по мађарско чудо!
Не седи Бајерн скрштених руку, већ је наговестио смени генерација, а како сад ствари стоје делује да ће дело тих планова централни везни аустријског првака Слацбурга, Доминика Собослаја.

Према писању италијанског портала Калчомерката, Баварци су на прагу довођења 18-годишњег мађарског талента, који би требало да се уклопи у идеју о подмађивању тима. С тим да ће немашки шампион имати снажног ривала у лику Јувентуса, пошто је спортски директор Фабио Паратићи објавио да је првак Италије заинтересован за фудбалера који је, занимљиво, уписао тек пет мечева за први тим Салцбурга. Оба гиганта ће морати да се потруде, поготово што из прикрајка вребају Интер и Арсенал, а током јануара је Аталанта покушала да га доведе на позајмицу.

Према свим наговештајима, цена за све је - 10.000.000 евра.

Собослај је у Салцбург дошао из аустријског друголигаша Лиферинга у јануару 2018. Почетком септембра забележио је и свој први наступ за први тим аустријског шампиона, а говорећи за Кроне Цајтунг, помоћни тренер Рене Ауфхозер, предвидео је блиставу будућност за младом Мађару:

„Собослај има велике могућности и може да достигне висок ниво игре. Поседује одличну технику шута, а противнички играчи би требало да се боје његових додавања. Користан је на средини терена, али и у одбрани и нападу“, закључио је Ауфхозер.

Још нешто: Салцбург је у фантастичним, братским односима са РБ Лајпцигом, спонзорише их иста фиорма (Ред Бул), у последњих седам година чак 19 фудбалера је прешло из аустријског у поменутог немачког бундеслигаша, па не би било изненађење уколико, пре Алијанц арене, Доминика Собослаја, ухвати залет у, ипак, мање захтевном клубу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар