Гатузо: Имао сам 100 кила и било ме је срамота!

Мање једем, мање пијем, више трчим! „Превише ме плаћају“, сматра тренер Милана.

Фудбал 13.02.2019 | 20:00
Гатузо: Имао сам 100 кила и било ме је срамота!
Милан у зони Лиге шампиона. Такмичење одмиче, већ је Серија А зашла у другу фазу, а славни клуб је и даље боље пласиран од римских клубова, Роме и Лација, као и Аталанте, са добрим изгледима да обезбеди повратак у елитно европско такмичење.

Као некад, Росонери су у недељу вече без проблема тукли слабашни Каљари (3:0), чиме су продужили серију непобедивости на шест утакмица, на последњих у првенству имају само један пораз, а највеће заслуге што је од објективно скромног тима направио победнички приписују се Ђенару Гатузу. У почетку неповерљивом у очима публике на Сан Сиру кад су тренерски квалитети у питању, али очигледно чврстог карактера да промени крвну слику тима. И своју.

„Људи мисле да је боо стресан посао, међутим, није истина. Опуштен сам, јер сам почео да једем мање оброке, мање и пијем, а више трчим. Држим језик за зубима. Кад набаците 100 кила, а високи сте метар и жилет онда почне да вас буде срамота. Осетио сам то и рекао себи да ћу да променим животне навике“, признаје Гатузо.

Рино је осми тренер Милана у последњих пет сезона. Ако ову изгура до краја постаће први још одМасимилијана Алегрија који је везао два првенства, што није успело Тасотију, Седорфу, Инзагију, Михајловићу,Монтели и Брокију.

„Милан је дао више мени, него ја клубу. Иако то што сам допринео није мало. Директори Фасоне и Мирабели су ми указали шансу да тренирам овај тим, да нису били у клубу, не бих ни ја седео на клупи. Не занима ме новац, нисам због тога у Милану, можда ме чак и превише плаћају. А што се притиска тиче – навикао сам. Цео живот сам под притиском, још из периода играчке каријере кад су се људи питали како могу да играм за овако велики клуб кад имам „дрвене ноге“.

Један од кључних изазова за седмоструког првака Европе биће дуел са Аталантом, у суботу у Бергаму. Директан окршај за Лигу шампиона.

„Сад је све питање глади за победама, жеље да радимо као тим. Не желим да чујем никог како говори „ја“, сви морају да причају „ми“. После много година Милан је дочекао пролеће као конкурент за пласман у Лигу шампиона. Морамо да се изборимо за што комотнију позицију уочи завршетка првенства. Почели смо да играмо висок пресинг, то је оно што желим да видим од мог тима. Све све своди на две фазе:  одбрану и напад, јер само мали број тимова може себи да приушти да игра фудбал само у једном правцу. Последњих шест, седам утакмица значајно смо се поправили на том пољу“, сматра Рино Гатузо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар