Џорданов број и Звездин дрес за Кеј Си Риверса!

Кеј Си Риверс званично постао члан Црвене звезде после лекарских прегледа. Задужио дрес са бројем 23.  Риверс и званично потписао за Црвену звезду! Амерички кошаркаш Кевин Кресвел (КЦ) Риверс у понедељак је прошао лекарске прегледе И постао нови играч Црвене звезде.

Кошарка 11.02.2019 | 20:30
Џорданов број и Звездин дрес за Кеј Си Риверса!
Амерички кошаркаш Кеј-Си Риверс званично је појачао Црвену звезду, објављено је на сајту клуба.

Бивши шутер Панатхинаикоса и Реал Мадрида, са којим је освојио Евролигу, прошао је лекарске прегледе и потписао уговор до краја сезоне са црвено-белима.

"Црвена звезда је велики клуб са богатом историјом. Имао сам прилике у блиској прошлости да играм у Београду, видео сам све. Навијачи, атмосфера, било је веома узбудљиво и сјајно. Ко не воли да игра у таквој атмосфери и пред таквим навијачима? Зато се веома радујем због доласка и спреман сам да играм важне утакмице пред навијачима који са толико страсти подржавају свој тим, да помогнем у освајању трофеја и у повратку у Евролигу", рекао је Риверс.

Риверс, који је у редове првака Србије дошао из италијанске Ређо Емилије, задужио је дрес са бројем 23.

Тридесетједногодишњи кошаркаш тако је и званично појачао црвено-беле у које доноси велики квалитет на терену, радну етику, имиџ озбиљног професионалца и породичног човека.

Искусни кошаркаш, који може да игра на три позиције (примарне два И три) велико искуство стицао је играјући професионалну кошарку последњих десет година у бројним великим клубовима (Бенетон, Локомотива, Химки, Реал два пута, Панатинаикос, Бајерн) са којима је освајао И трофеје на највишем нивоу.

Текућу сезону започео је у екипи Ређо Емилије, од које се опростио у великом стилу у суботу увече, али је након позива Црвене звезде како И сам каже након обављених прегледа знао да је његова нова епизода у озбиљној кошаркашкој каријери.

"Црвена звезда је тако велики клуб са веома богатом историјом. Имао сам прилике у блиској прошлости да играм у Београду, видео сам све… Ти навијачи, та атмосфера... било је веома узбудљиво,било је сјајно. Ко не воли да игра у таквој атмосфери, пред таквим навијачима? Зато се веома радујем због доласка овде и спреман сам да играм важне утакмице пред навијачима који са толико страсти подржавају свој тим’, да помогнем клубу да освоји најважнији трофеје и врати се у Евролигу.То је мој циљ, изазов за мене, јер сам увек ишао за изазовима. Зато, када је ме је менаџер обавестио ко ме жели, и шта су циљеви клуба…видите да сам већ овде у Београду и спреман. То довољно говори зар не?", рекао је Риверс по окончању лекарских прегледа, који су показали да је Кеј Си у изванредном физичком стању.

Нови играч Црвене звезде већ током поподнева прикључиће се новим саиграчима на тренингу, како би се што пре укључио у рад тима пред изазове који следе.

Риверс ће у Црвеној звезди носити дрес са бројем 23.

Црвено-бели су доласком некадашњег играча Бајерна, Реала и Панатинаикоса остварили своју давну жељу, јер су са Риверсом конкретно преговарали и током сезоне 2014/15, али је он тада одлучио да ипак остане у Америци и наступа у развојној НБА лиги.

Ове зиме створили су се услови да Американац из Шарлота задужи црвено-бели дрес и да појача конкуренцију на бековским позицијама, иако је он у стању да "покрије" и улогу крила.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар