Србин на корак од сна: Барселона близу Јовића!

Фудбалски клуб Барселона након одласка Мунира ел Хададија и Пака Алкасера жели да појача своје редове српским интернационалцем, Луком Јовићем.  И Немци тврде: Лука Јовић и Барса - готова прича! Према сазнањима Франкфуртер Алгемајнеа Лука Јовић од наредног лета постаје члан Барселоне. Потврђена верзија шпанског радија "Цадена ЦОПЕ", али је цена већа.

Фудбал 11.02.2019 | 20:00
Србин на корак од сна: Барселона близу Јовића!
Није никаква новост да Луку Јовића желе велики европски клубови, међу којима и Барселона.

Барса је у недостатку решења ангажовала Кевина Принса Боатенга, али тешко да ће некадашњи репрезентативац Гане добити много минута.

Барселона је почела да тражи резервног нападача, али не некога ко ће само да седи на клупи, пошто Луис Суарез ипак има 32 године, као и проблеме са повредама.

Како наводе немачки медији, Барселона је постигла договор са српским нападачем и остало је да се договори са Франкфуртом око висине обештећења.

Како су даље пренели, висина трансфера би могла да иде чак до 50 милиона евра, како би Франкфурт уопште пристао да пусти најбољег стрелца Бундеслиге.

Подсећамо, Лука је први стрелац немачког шампионата са 14 погодака, а прате га Левандовски и Ројс са по 13 постигнутих голова.



Немачки дневни лист Франкфуртер Алгемајне у данашњем броју бави се каријером Луке Јовића и открива где ће талентовани нападач Ајнтрахта наставити каријеру.

То је према сазнањима новинара овог листа - дефинитивно Барселона!

Иако се каталонски гигант већ неко време спомињао као следеће станица у каријери спрског репрезентативца, Франкфуртер Алгемајне износи и цифру трансфера, који би требало да се догоди наредног лета.

Први стрелац Бундеслиге (14 голова) требало би да постане члан Блаугране за најмање 40 милиона евра. Иначе, у питању је Јовићева цена истакнута на специјализованом сајту Трансфермаркт и шпански клуб ће најмање морати толико да плати у наредном прелазном року, а није искључено да она буде и већа.

Немци тврде да је менаџер фудбалера већ све договорио са Каталонцима и да остали заинтересовани клубови неће имати велике шансе. Интересовање за младог српског нападача показали су још Бајерн, Реал Мадрид и Челси.

Јовић је поникао у Црвеној звезди, али је преко Аполона из Лимасола са 18 година завршио у дресу Бенфике, где је био део талентоване колоније српских играча. Његов трансфер међу лисабонске "орлове" коштао је 6,6 милиона евра.

Убрзо, пошто се није наметнуо у првом тиму Бенфике, прекомандован је у "други тим", а затим је 2017. позајмљен Ајнтрахту за 200.000 евра. Јовић у Бундеслиги игра сезону из снова и у пакленој конкуренцији један је од најбољих нападача у немачкој топ дивизији.

Заи Франкфурта је одиграо укупно 44 првенствене утакмице и био је стрелац 22 гола. Са репрезентацијом Србије учествовао је на Светском првенству у Русији и за "орлове" има три наступа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар