Аларм: Грип узео још један живот

Институту за јавно здравство Републике Српске за протекла три дана пријављено је да је један пацијент преминуо од посљедица тешке акутне респираторне инфекције.

Република Српска 11.02.2019 | 17:46
Аларм: Грип узео још један живот
Болница "Свети апостол Лука" из Добоја је пријавила да је преминуо пацијент старије животне доби.

Од посљедица тешких акутних респираторних инфекција у Републици Српској умрло је 38 особа, а први смртни случајеви Институту за јавно здравство пријављени су 22. јануара.

Из Института подсјећају грађане да је неопходно примјењивати мјере личне, а посебно респираторне хигијене као и хигијене простора у којем живе и раде те да приликом кућних и посјета у болницама поштују препоруке надлежних установа.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић изјавио је данас да је прошле седмице био врхунац сезоне грипе те да се очекује пад броја обољелих.

Због повећаног броја обољелих од респираторних инфекција у три клинике Универзитетског клиничког центра Републике Српске (УКЦ) у Бањалуци, у којима се збрињавају најосјетљивије категорије, труднице, породиље и дјеца, из превентивних разлога забрањене су посјете.

(мондо.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МираИСа

11.02.2019 20:05

Овдје нема коментара...Шта има везе што је умрла још једна жртва грипе. Али зато је важно што су Сарајлије звиждале Додику. Е мој луди народе,никада ти памети нећеш доћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна, тако је!

11.02.2019 22:41

Добро кажете, то је само зато што овај луди народ воли више политичаре него човјека као појединца. Умиру људи, неће то нико да објави и каже онако како треба. Вртићи, школе нису дали ОБАВЈЕШТЕЊЕ као што доликује. Људи доводе болесну дјецу у вртић, васпитачи се баве с њиховим лијечењем умјесто да дјеца буду под терапијом код своје куће и опорављају се. Стварно више нема смисла какав смо народ, безобразан, то је страхота! Треба да нам буде утјеха то што је пацијент који је умро био у старијој животној доби, па и он је био људско биће и био некоме нешто у животу. Зашто су људи у овој земљи, они који су остали толико безосјећајни, зар немате ни мрвицу страха од тог грипа који може да однесе људски живот! Поред свих ружних дешавања којима смо дотучени, морамо се бавити неодговорним родитељима! Свако болесно дијете треба забринути на одговарајући начин, а не ово што се ради. Срамота!!! Вратимо се сви у круг.

Name

Аферим

12.02.2019 08:18

РС је прва у региону по броју умрлих од грипе. Предњачи, искорачила испред свих осталих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

12.02.2019 09:13

Колико јос треба умируцих до целзијуса за епидемију,хаха

ОДГОВОРИТЕ