Лендејлов мали шоу за маму и тату!

Центар Партизана "торпедовао" је Будућност са 23 поена, и то након што је због јаке и изненадне главобоље морао да попије лекове против болова да би наступио у дерби мечу.

Кошарка 11.02.2019 | 20:45
Лендејлов мали шоу за маму и тату!
Један од главних разлога Партизанове победе у дербију 19. кола АБА лиге је добијена битка под кошевима.

Центарска линија црно-белих у свему је надиграла ривале, хендикепиране повредом Гоге Битадзеа већ средином прве четвртине. Мада, према виђеном за неколико минута проведених у игри, ни сјајном Грузијцу не би било лако да у пуном "Пиониру" парира расположеним Џоку Лендејлу и Николи Јанковићу.

Аустралијанац је био незаустављив у нападу, а највећу штету Подгоричанима нанео је у трећој четвртини, у којој је постигао 14 од своја 23 поена, укључујући обе тројке.

(Та серија почела је Лендејловим закуцавањем на асистенцију Стефана Јанковића из лежећег положаја, након што је крилни центар ухватио лопту после полагања у "први" обруч и сјајно упослио саиграча - када и тако нешто "прође", постаје јасно да је успостављена несвакидашња хемија, која "мора" да одвуче екипу ка тријумфу!)

"Мислим да смо играли константно добро у одбрани и то је био важан фактор. Мислим да је ово најбоље што смо је играли од почетка сезоне. Напад и скок су били солидни. Када се подвуче црта, генерално је то била добра утакмица за нас", почео је Лендејл разговор са новинарима по изласку из свлачионице.

Победа над учесником Евролиге је несумњиво велика ствар за млад тим какав је Партизан, који је почео сезону са претпоставком солидног потенцијала, али који је тек после неколико месеци под вођством искусног тренера Андрее Тринкијерија, и уз пар значајних појачања, претворен у квалитет какав навијачи прижељкују.

"Показали смо да можемо да играмо на високом нивоу када изађемо на терен као тим и посветимо се заједничком циљу. Можда нас неки тимови не сматрају конкурентима, али ми ћемо бити спремни за плеј-оф", поручио је Лендејл.

"НИШТА НЕ МЕЊАМО ПРЕД КУП"

Џок Лендејл тврди да Партизан неће "полетети" после победе над Подгоричанима и да ће максимално озбиљно приступити припремама за завршни турнир Купа Радивоја Кораћа.

"Играћемо утакмицу по утакмицу, са циљем да у свакој будемо најбољи могући. То је Куп. Треба добити два меча да бисмо уопште дошли до тога да причамо о трофеју".

Он каже да није био свестан "транса" у коме се налазио током треће четвртине, када је погодио тројку из угла преко руке Џејмса Бела или примао пасове за лаке поене између двојице или тројице чувара...

"Шиииш... нисам знао колико сам дао... Нисам ни размишљао о томе, само сам играо. Плејмејкери су ме хранили лоптама, добио сам много лоб пасова у рекету. Искрено, био је то тимски рад. Не желим индивидуалне заслуге. Маркус, Алекс, Вања, сви су играли несебично, у томе је разлог моје ефикасне партије".

Тројке је у првих неколико месеци ове сезоне шутирао углавном са централних позиција, или мало ка "45 степени", али у последњих неколико мечева се дешава да шутне и погоди са крила, па чак и из самог ћошка, где обично стоје и чекају лопту нижи играчи.

"Мрзим тројке из ћошкова! Али, радимо на томе сваког дана на тренинзима. Вечерас су улазиле и било је лепо видети то", искрено је прокоментарисао Лендејл, који је осим реномеа Будућности, у недељу увече имао и други додатни мотив.

"Мама и тата су били на трибинама и морао сам да направим мали шоу за њих. Мама је већ била овде, а тати је први пут. Он је кошаркашки фанатик, воли да иде на утакмице и једва чекам да чујем шта ће рећи. Ако ништа друго, сигурно је импресиониран публиком!"

"БИЛО ЈЕ БРУТАЛНО"

У разговор се тада умешао капитен Новица Величковић, откривши нешто чега нико ван екипе Партизана није био свестан - да је Лендејл пре утакмице имао напад мигрене.

"Озбиљни болови у глави. Свака част!", поручио је капитен.

"Било је брутално", надовезао се "Ози".

"Почели смо да се загревамо и само сам престао да видим на лево око. Раније ми се то дешавало сваких неколико година, а сада други пут у последњих пар недеља... Попио сам лекове против болова и после тога ми је било лакше".

Потом је интервју прекинуо Вања Маринковић, који је уз извињење новинарима рекао: "Заменили смо позиције! Он је сада бек шутер, а ја сам 'петица'".

Маринковић је завршио меч са пет скокова, док је Лендејл имао само један, али и три блокаде.

"Одговара ми то. Ти настави да скачеш, а ја ћу да шутирам тројке!", прихватио је шалу бивши студент универзитета Сент Мерис, за чију партију се брзо чуло и у САД.

На Тwиттер профилу турнира у Портсмуту, који у оквиру припрема за драфт окупља 64 изабрана кандидата са четврте године студија, за Лендејла је написано да је "центар НБА нивоа", који "за сада" игра ван НБА лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар