Хирург: Вратиће се Мареј!

Лекар који је оперисао британског тенисера каже да би он за годину дана поново могао да игра тенис на врхунском нивоу.

Тенис 13.02.2019 | 14:30
Хирург: Вратиће се Мареј!
Енди Мареј је шокирао спортски свет када је уочи Аустралијан Опена најавио да би то могао да буде његов последњи гренд слем у каријери.

Он већ дуго има проблема са куком, а непосредно после наступа у Мелбурну обавио је још једну хируршку интервенцију у покушају да спаси каријеру.

Њему је у болници у Лондону уграђен метални кук.

Хирург који је оперисао Шкота, Џејсон Стоквел, верује да ће Мареј бити способан да се врати тенису, и да ће опет моћи да игра на врхунском нивоу.

"Надам се да ће се Енди вратити и поново бити добар. За годину дана могао би да заигра са јаким и флексибилним куковима. Нема разлога да поново не буде конкурентан", поручио је Стоквел за "Гардијан".

Он је објаснио да, на срећу, артритис кукова не погађа велики број младих људи.

"Када се то догоди, најчешће су то спортисти, и то проузрокује повреде", навео је хирург.

Енди Мареј одлучио је да обави хируршки захват код познатог специјалисте након разговора са Бобом Брајаном, успешним америчким дубл играчем, који се вратио тенису после идентичне интервенције обављене прошлог лета.

Мареј је и прошлог јануара оперисао кук, али је 2018. одиграо само 12 мечева.

И српски тенисер, селектор Дејвис куп тима Србије, Ненад Зимоњић оперисао је оба кука у априлу прошле године, а после рехабилитације која је трајала девет месеци, заиграо је први меч прошле недеље на турниру у Софији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар