Видео: Сплитски "Пољуд" вријеђао Звезду!

Послије хулиганског напада на ватерполисте Црвене звезде, навијачка група ФК Хајдук Сплит отпјевала увриједљиву пјесму на рачун београдског клуба, још из времена бивше Југославије.

Фудбал 11.02.2019 | 18:15
Видео: Сплитски "Пољуд" вријеђао Звезду!
Мало је потребно да се запали фитиљ балканског бурета барута... Умјесто да се ради на сарадњи, повезивању, што ће свима донијети добро у региону, довољно је да се реториком и неодговорним понашањем појединаца (читај: политичара) распале усијане главе.

Напад хулигана на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту, пред утакмицу регионалне лиге против Морнара, згрозио је регион, осуде стижу са свих страна, али тужна је чињеница да се регион неће смирити и отарасити ниских шовинистичких страсти у блиској будућности.

Да то јесте тако, потврђује и понашање навијачке групе Торциде (навијачи ФК Хајдук Сплит) који су на првенственој утакмици хрватске лиге, дан послије напада на ватерполисте Звезде на прометној сплитској риви, пјевали пјесмицу познату још из времена бивше Југославије.

"О, Звездо, Зведана, курво је***, је*** те Вележ, јебали те сви, а највише Сплићани", орило се сјеверном трибином Пољуда, а потом се чуо велики аплауз остатка публике.



"Навијачи" Хајдука познати су као подржаваоци усташке идеологије, тиме се чак и диче, а не тако давно, и у Београду су направили тежак инцидент када су похарали пумпу на улазу у српску престоницу и нанијели лакше тјелесне повреде запосленима на бензинској станици.

На "Пољуду" је пред међународну утакмицу са Италијом била нацртана свастика, симбол нацистичке Њемачке... Сјетимо се само утакмице Хајдук - Партизан пред рат у бившој Југославији 90-их година, када су фудбалери из Београда спашавали живу главу пред налетом руље у Сплиту.

Треба бити поштен и искрен и рећи да се слични хулигански инциденти дешавају и у Србији (додуше, хрватским спортистима никада ништа није фалило), хулигански обрачуни са трагичним посљедицама, брутална туча на стадиону Партизана децембра 2017. године (у којој је учествовала и група Сплићана!), убијање навијача само зато што припадају другој страни, подсјетимо и на убиство навијача француског Тулуза, фудбалери Партизана су били нападани насред терена "вјечитог ривала"...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар