Све више љубитеља књиге

Уколико ових дана трагате за насловима које бисте радо читали, оно што је евидентно је да је избор никад богатији. Од класика, бестселера па до дјечијих књига, данас је доступно баш све. У књижарама кажу да је све више читалаца И да купују сви без обзира на пол И године. Посебно су актуелна награђивана издања.

Занимљивости 11.02.2019 | 13:31
Све више љубитеља књиге
Читање је један од најбољих начина како да обогатите свој рјечник, тако проширујете фонд ријечи, подстиче И боље изражавање,али прије свега читање ствара један посебан круг који сваком рјечју успјева да вас одведе у потпуно друге свијетове. Нема мјесеца или доба које је погодно за читање рећи ће вам страствени љубитељи књиге. Ипак има оних који преферирају да се више посвете читању у вријеме зимских дана или годишњих одмора. Према ријечима оних који се баве продајом књига, и почетак ове године обиљежио је повећан број људи који купују књиге, каже Сандра Божич, радник у књижари.

На топ листи десет најпродаванијих нашли су се и неки класици, али и велики број новијих издања која су тематиком и стилом писања пронашли пут до читалаца. Оно што је похвално јесте и све више младих који долазе у потрагу за новим насловима.

Без обзира што смо данас свједоци да су паметни телефони И интернет окупирали свијет, утјешно је знати да за књиге још има наде и да увијек имају своју публику.


БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар