Симо Крунић - Клементе, па Крстајић!

Тренер Чукаричког биће ангажован и у репрезентацији Србије, у стручном штабу Младена Крстајића.

Фудбал 12.02.2019 | 21:05
Симо Крунић - Клементе, па Крстајић!
Одлазак Милана Обрадовића у Азербејџан оставио је упражњено место у репрезентацији Србије, а Младен Крстајић није дуго чекао.

О овоме данас пише и "Спортски журнал".

Ево шта је Симо Крунић рекао пре неколико дана о овој могућности у интервјуу за МОНДО:

"Није тачно да сам изабран за Крстајићевог помоћника. Људи из Савеза са у обавили разговоре са десетак кандидата међу којима је и моје име. Коначну одлуку донеће селектор уочи окупљања за прву утакмицу против Португала. Што се мене тиче, спреман сам да помогнем у било ком тренутку. За мене је непојмљиво да неко одбије позив у национални тим. Ту пре свега замерам кошаркашима. Држава мора да ти буде светиња и ко си ти да кажеш како нећеш да браниш боје Србије. Какав, бре, умор, напни се колико можеш и играј за свој народ. Ја бих одузео пасош свакоме ко одбије позив да наступа за репрезентацију".

Ако ова информација о Крунићевог ангажману у стручном штабу националног тима буде потврђена (а све иде у том правцу), то ће бити други пут у његовој каријери да обавља тај посао, јер је претходно био асистент Шпанцу Хавијеру Клементеу.

Ево шта је рекао о Клементеу, првом селектору независне државе Србије (од како се одвојила од Црне Горе 2006. године):

"Звао ме је после победе Србије против Костарике на Светском првенству у Русији. Велики господин и много добар човек. Сећам се тренинга када ме је Видић напао што сам му рекао да је током вежбе погрешио јер је лопту без потребе додао Жигићу. Збунио сам се и нисам знао како да реагујем. Хавијер је зауставио игру и обратио се Немањи: ’Не дери се на Симу, ја сам му рекао да те опомене’. Умео је да осети тренутак и да стане на нашу страну. Функционисали смо беспрекорно, Ристо помало тежак, Клементе предобар и ја као нека врста баланса. Остаће ми заувек у сећању онај пут од Билбаа до Београда када сам ишао колима по њега јер је повредио руку и није смео да лети авионом. Звали су га Мали Наполеон, али је у суштини он је душа од човека".

Повратак на клупу "орлова" имаће 20. марта у Волфзбургу, где ће Србија играти пријатељску утакмицу против Немачке, а пет дана касније следи и дуел са Португалом у гостима на старту квалификација за Европско првенство 2020. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар